Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 06.03.2019 21:39:23

Rogaška in Helios izgubila

Rogaška je v 21. krogu regionalne košarkarske lige Aba 2 doma v Rogaški Slatini izgubila dvoboj z Borcem iz Čačka z 81:88. Ekipa Spars pa je doma v Sarajevu premagala domžalski Helios Suns z 79:66.

V četrtek bodo igralci Sixt Primorske igrali v Beogradu z ekipo Dynamic. Koprčani so si že zagotovili najboljše izhodišče pred polfinalom, Rogaška in Helios Suns pa že dolgo nimata več možnosti za preboj med prve štiri ekipe, saj sta pri repu razpredelnice.

Domžalčani so tekmo izgubili v drugi četrtini, ki so jo domači dobili kar s 30:17. Helios je v zadnjem delu igre le ublažili visok poraz. Za Spars sta po 20 točk dosegla Sandi Grubelič, nekdanji kapetan slovenskih mladinskih selekcij ter igralec škofjeloškega in grosupeljskega kluba, ter Ibrahim Durmo. Grubelič je imel še štiri skoke in tri podaje. Za Domžalčane je dosegel največ točk, 17, Miroslav Pašajlić iz Vojvodine, Jure Besedič jih je dodal 14, Blaž Mahkovic pa 13.



V Rogaški Slatini so domačini prvo četrtino izgubili s 17:31 ter se po dokaj izenačenem drugem delu v tretjem, ki so ga dobili s 24:18, pred zadnjo četrtino približali gostom na 11 točk razlike. Ta je v zadnjem delu nekajkrat padla pod dvomestno, vendar se domačim tekmecem ni uspelo približati na več kot sedem točk, in to prav ob koncu tekme. Marko Pajić je bil z 21 točkami prvi strelec domačih in srečanja, na drugi strani dosegla je Ilija Đoković ubral 19 točk, po 18 točk pa Strahinja Gavrilović in Uroš Čarapić.

V sredo, 13. marca, se bosta v zadnjem, 22. krogu, ob 18. uri v kopru pomerili igralci Sixt Primorske in Rogaške, dan prej bo 19. uri Helios Suns gostil Split.

Članki iz rubrike