volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Mitch Smith
Mitch Smith
0 06.03.2019 08:36:01

EKSKLUZIVNO! Goran Dragić v kvalifikacijah za OI v dresu Slovenije!? Gogi pravi …

Martin Metelko
Bomo še kdaj videli navezo Goran Dragić–Luka Dončić v dresu Slovenije?

Kolegi s tiskane izdaje Ekipe SN, pravzaprav njihov dopisnik iz ZDA Mitch Smith, so opravili nadvse zanimiv intervju z Goranom Dragićem. V njem so se dotaknili mnogih zanimivih tem, med njimi tudi reprezentance.

Gogi je med rehabilitacijo imel več časa za spremljanje drugih tekem, denimo reprezentančnih. »Gledal sem zadnjo tekmo v kvalifikacijah. Trenutno je položaj v evropski košarki slab, seveda zaradi obračuna Fibe in Evrolige. Če želiš imeti najboljše reprezentance na svetovnem prvenstvu, potem moraš najboljšim igralcem omogočiti, da igrajo zanje. Hrvaški se ni uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, nam kot evropskim prvakom prav tako ne. Srbija se je komaj izvlekla. V tem ne vidim nič dobrega za prihodnost košarke. Vsak navijač in ljubitelj košarke si na svetovnem prvenstvu želi gledati najboljše ekipe in najboljše igralce sveta,« je še enkrat ponovil že znana dejstva, ki pa tistim, ki o vsem skupaj odločajo, očitno ne pridejo do živega oziroma si vse skupaj predstavljajo drugače.

Slovenija zdaj upa, da bo dobila povabilo za igranje kvalifikacij za olimpijske igre. Te so cilj praktično vsakega igralca in tudi Dragić nikoli ni skrival, da bi še kako rad zaigral na njih. Ampak zdaj je za to že prepozno, ker se je od reprezentance že poslovil. Ali morda ne? Ker vemo, da to zanima številne v njegovi domovini, smo ga morali vprašati, ali bi ga vrnitev v dres z državnim grbom zanimala, če bi Slovenija nastopila v kvalifikacijah za OI. »V tem trenutku tega ne vem. Najbrž ne, glede na to, da sem se že poslovil in reprezentančno upokojil. Poleg tega moram biti po tej poškodbi zelo previden. Ne bom rekel ne, saj se zarečenega kruha največ poje, ampak možnosti, da bi se vrnil v reprezentanco, so zelo majhne.« Tako, zdaj veste.

Celoten pogovor si lahko preberete v sredini tiskani izdaji časopisa Ekipa SN ali na tej povezavi. 

Članki iz rubrike