Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.02.2019 09:29:14

New York le dočakal domačo zmago

Košarkarji v severnoameriški ligi NBA so v noči na ponedeljek odigrali tri tekme. New York je po 18 sušnih tekmah spet zmagal doma, s 130:118 je premagal San Antonio Spurs. Toronto Raptors so doma klonili proti Orlando Magic z 98:113, Denver Nuggets pa so Los Angeles Clippers premagali s 123:96.

New York je s porazi na prejšnjih tekmah na domačem terenu poskrbel za negativen rekordni dosežek, saj še nikoli prej v zgodovini kluba ni izgubil 18 zaporednih tekem pred svojimi navijači. Niz se je končal sinoči, v Madison Square Gardnu je padel San Antonio.

"Naši navijači niso obupali, spodbujali so nas, mi pa smo čakali na zmago od 1. decembra. Takrat me še ni bilo zraven, sem pa vesel, da sem danes tukaj, ko se lahko veselimo skupaj z navijači," je po dvoboju dejal Dennis Smith Jr, ki je dočakal prvo domačo zmago v dresu New Yorka. Damyean Dotson je bil najbolj strelsko razpoložen s 27 točkami, Kevin Knox in Emmanuel Mudiay pa sta jih dodala po 19.

Gostje so na dolgem nizu gostovanj, ki se bo končal s tekmo v Brooklynu, imajo pa le eno zmago in šest porazov. Sinoči je DeMar DeRozan za las zgrešil dvojčka pri 32 točkah in devetih skokih, LaMarcus Aldridge pa je dodal 18 točk.



V Torontu je pri svoji nekdanji ekipi gostoval Terrence Ross in bil eden najbolj zaslužnih za zmago Orlanda. Tekmo je končal pri 28 točkah, Nikola Vučević se je izkazal s 23 točkami in 12 skoki, kar je bilo dovolj, da se niz zmag Toronta ni nadaljeval do številke osem. Ross, ki je v Torontu preživel skoraj pet sezon, se počasi premika k statusu najboljšega strelca ekipe; v tej sezoni je bil najbolj razpoložen v ekipi enajstkrat, petkrat na zadnjih desetih tekmah.

V Denverju pa sta bila ključna za zmago proti kalifornijski ekipi Paul Millsap in Nikola Jokić. Prvi je tekmo končal pri 21 točkah, drugi pa pri 22 in 16 skokih, verjetno pa bi bil izkupiček še boljši, če ne bi imel težav z osebnimi napakami. "Paul je očitno našel vrelec mladosti. Igra, kot da bi bil spet mladi Paul Millsap, kar leti po igrišču. Zadene vse, kar vrže in njegova energija je pravi navdih za moštvo," preporoda izkušenega 34-letnika kar ni mogel prehvaliti trener Michael Malone.

Moštvi obeh slovenskih košarkarjev sta bili v nedeljo prosti, naslednji tekmi pa ju čakata v ponedeljek: Miami Gorana Dragića, ki se je spet vrnil na parket, bo gostil Phoenix, Dallas Luke Dončića pa bo gostoval pri Los Angeles Clippers.

Izidi
Toronto Raptors - Orlando Magic       98:113
Denver Nuggets - LA Clippers         123:96
New York Knicks - San Antonio Spurs  130:118
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike