Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 06.06.2018 08:57:10

LEGENDA OLIMPIJE Jasikevičius pred največjim izzivom v karieri. Treniral bo ... MOŠTVO IZ LIGE NBA

vszi
Potem ko je z Žalgirisom v letošnji sezoni prišel celo do tretjega mesta v evroligi, je zdaj pred strategom litovskega moštva največji izziv kariere.

Ameriški in evropski mediji namreč poročajo, da je priljubljeni Šarunas Jasikevičius na vrhu želja lastnikov Toronta in generalnega menedžerja Masaija Ujirija. Vsaj tako pravi Adrian Wojnarowski, najdražje plačani novinar v ZDA.

Toronto je bilo moštvo, ki je imelo najboljše razmerje zmag in porazov v vzhodni konferenci, v polfinalu končnice na vzhodu pa jih je tako kot v preteklosti Cleveland z LeBronom Jamesom povsem iztiril in izločil iz nadaljnjega tekmovanja. 

Zdaj se očitno Ujiri v pisarni Raptorsov ozira tudi po imenih prek luže (iz njihove perspektive), v oči pa mu je padel prav nekdanji igralec in tudi velika legenda Olimpije Šarunas Jasikevičius, ki je med leti 2005 in 2007 igral tudi v ligi NBA za Indiano Pacers.

Žalgiris bo že tako zadržal šampionsko moštvo, saj je Kevin Pangos že blizu podpisa pogodbe z Barcelono, nekateri drugi pa prav tako ne bodo ostali v Kaunasu.

42-letni Jasikevičius bi, če bi do tega prišlo, postal drugi evropski trener na čelu moštva v ligi NBA po Igorju Kokoškovu, ki je pred časom prevzel vodenje Phoenixa.  

Članki iz rubrike