Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 31.05.2018 18:18:18

KONEC JE! Poslovil se je nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva

Reuters
Na začetku tisočletja je bil eden glavnih mož Uniona Olimpije, potem pa je naredil zavidljivo kariero tudi onstran velike luže, kjer je igral za Golden State, Boston, Cleveland in Milwaukee.

Nekoč, v tistih letih, je bil med najbolj priljubljenimi Čehi v Sloveniji. Zdaj je Jiri Welsch, ki je zeleni dres Olimpije nosil med leti 2000 in 2002, pri 38 letih prišel do konca poti. Ko se je vrnil iz lige NBA je igral še za španska Unicajo in Estudiantes, belgijski Spirou Charleroi ter češka Nymburk in Pardubice. Pred dnevi je prišel do konca poti, oče čas ne prizanaša nikomur.

"Še pred leti sem mislil, da bo to najlažja odločitev. Šele danes sem spoznal, kako težko je napraviti ta zadnji korak. A prišel je čas, da zaprem poglavje v mojem življenju, ki je trajalo 22 let. "Kaj si misliš o svoji karieri," me je nekdo vprašat enkrat v tem zadnjem tednu. "Ni bilo slabo za fanta iz majhnega mesta Holice," je bil moj odgovor. Resnica je, da je bilo neverjetno popotovanje. Imel sem priložnost obiskati kraje, za katere želim, da bi jih videl vsak otrok, Videl sem, kako so se mi uresničile sanje in še več. Obiskal pa sem tudi kraje (v glavi), ki jih ne bi želel nikomur..." je začel svoj čustveni zapis češki košarkar. V nadaljevanju se je spomnil na in zahvalil sopotnikom na tem dve desetletji trajajočem popotovanju, zapis pa sklenil z besedami: "To je konec, a pravzaprav je šele začetek. Se vidimo."


Pa srečno, Jiri!

Značke: jiri-welsch, olimpija

Članki iz rubrike