Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 18.04.2018 16:14:02

DRAMA OB PRISTANKU! V Atenah zagorelo letalo Žalgirisa s slovenskim 'tovorom'

Beno Udrih
Včeraj sta bili v četrtfinalu evrolige na sporedu prva dva dvoboja, danes sta še dva. Tudi obračun Olympiacosa in Žalgirisa v Pireju.

Ko se igralci in strokovno vodstvo moštva iz Kaunasa potovali na jug Evrope, niso ničesar posumili. Let je bil običajen in povsem miren. Vendar pri pristanku letala vendarle ni bilo vse tako, kot bi moralo biti.

Očevidcem in letališkemu osebju na letališču Eleftherios Venizelos je zastal dih, ko je med pristajanjem letala eno kolo zagorelo. To je bila posledica tehničnih težav z zavorami, za katere pa košarkarji niso vedeli. Ko je kolo udarilo ob tla, so ga zajeli plameni. Vendar, gasilci so bili že v polni pripravljenosti in še preden, so spustili potnike ven, pogasili ogenj.



Igralci, med katerimi sta bila tudi Beno Udrih in Kanadčan slovenske krvi Kevin Pangos, niso ničesar posumili, o dogodku pa so bili obveščeni šele pozneje. "Res ne vem, kaj se je dogajalo. Vse je bilo videti v redu. Šele iz časopisov smo izvedeli, da je zagorelo letalo," je za srbske medije dejal srbski košarkar Vasilije Micić.

Olympiacos in Žalgiris se bosta srečala nocoj ob 20.15. Danes bo tudi prva tekma med Fenerbahčejem, ki brani naslov, in Baskonio. Včeraj je Panathinaikos visoko premagal Real, CSKA pa tesno Himki. Moštva igrajo do treh doseženih zmag. Zaključni turnir bo gostila beograjska Arena.

Članki iz rubrike