mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.04.2017 22:06:32

Blažič praznih rok v Moskvi

Košarkarji CSKA Moskve so v prvi četrtfinalni tekmi evrolige na domačem igrišču pričakovano premagali Baskonio Vitorio z 98:90, slovenski reprezentant Jaka Blažič pa za goste v štirih minutah ni dosegel točke, imel pa je en skok. V drugi nocojšnji tekmi je istanbulski Fenerbahče v gosteh premagal Panathinaikos z 71:58.

Moskovčani so sicer prišli do pričakovane zmage, vendar so vanjo morali vložiti veliko več truda, kot so pred tekmo morda pričakovali. Sicer so bili večji del tekme v prednosti, najvišja je bila ob koncu tretje četrtine, ko so vodili z 72:62. Toda v zadnji četrtini so se prebudili tudi Baski, ki so dve minuti pred koncem tekme s košem Gruzijca Tornika Šengelije povedli z 90:88. Da so presenečenja ni prišlo, je v domači ekipi poskrbel odlični Srb Miloš Teodosić, ki je s trojko svojo ekipo spet popeljal do vodstva, gostom pa je za nov preobrat zmanjkalo moči. Prav Teodosić je bil z 22 točkami najbolj učinkovit igralec tekme, imel pa je tudi pet podaj in dva skoka. Pet točk manj je za CSKA prispeval Nando de Colo, v gostujoči ekipi je bil s 17. točkami najbolj razpoložen Shane Larkin.


Za manjše presenečenje so poskrbeli košarkarji Fenerbahčeja, ki so z odlično obrambo v drugem polčasu strli odpor domačega Panahtinaikosa. Ob polčasu so domačini vodili z 42:28, vse je kazalo na njihovo zanesljivo zmago, toda v drugem polčasu je bil koš za domačo ekipo kot začaran. Dosegli so le 18 točk, zato pa so bili toliko bolj učinkoviti gostje, ki so s trojko Nikole Kalinića v 31. minuti povedli s 53:50, nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Še več, do konca tekme so svojo prednost še povečali in prišli do vodstva z 1:0 v zmagah. Ob Hrvatu Kaliniću, ki je za Fenerbahče dosegel 16 točk, je bil najboljši igralec gostov Srb Bogdan Bogdanović, ki je tekmo končal s 23 točkami, v domači ekipi jih je K. C. Rivers prispeval 16.

V sredo bosta na sporedu še drugi dve polfinalni tekmi. Slovenski košarkarski biser Luka Dončić bo ob 21. uri z madridskim Realom gostil turško ekipo Darušafaka Istanbul, uro prej se bosta pomerila še Olympiacos in Anadolu Efes. Ekipe igrajo na tri zmage.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike