rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

meghan markle, princ harry Njena.si

Ste vedeli, koliko Meghan Markle zapravi za svoja ...

muk
muk
0 18.04.2017 15:29:51

Rubio: Luka, NBA te čaka!

Reuters
Nekateri ga primerjajo z Dejanom Bodirogo, spet drugi z Manujem Ginobilijem, tiste bolj nostalgične duše bi v njem rade videle kar Dražena Petrovića, v številnih bolj ali manj posrečenih vzporednicah, s pomočjo katerih se poskuša v nek kontekst umestiti domet Luke Dončića, pa se pogosto pojavlja tudi njegovo ime. Navsezadnje je imel Ricky Rubio precej podoben začetek košarkarske poti.

Njegova beseda ima tudi zato še dodatno težo, tudi sam je namreč nekoč kot najstnik nosil oznako čudežni deček evropske košarke, tudi sam je bil še ne polnoleten med bolj izpostavljenimi igralci španske lige, le da so pred odhodom prek velike luže diamant imenovan Ricky Rubio brusili v Joventutu in Barceloni.

V pogovoru za športni časnik AS je danes 26-letni košarkar Minnesota Timberwolvesov spregovoril o sezoni v ligi NBA, španski reprezentanci, pa tudi o svojem prijatelju Sergiu Llullu in slovenskem supertalentu Luki Dončiću. Dober glas seže v deveto vas in onstran velike luže si bojda že manejo roke v pričakovanju dneva, ko bo Realov dvojec - ali pa vsaj tista mlajša polovica le-tega - zaigral na košarkarskih parketih na oni strani Atlantika.

»Veliko sem slišal o njem, pa čeprav nisem videl, da bi imel do zdaj konstantno zajetno minutažo. V letošnji sezoni je eksplodiral vse do stratosfere. Ni pri tem navdušujoča le njegova samozavest, ampak tudi to, da s 17, 18 leti svoji ekipi pomaga zmagovati. Sprašujejo me o njem, pa čeprav ga še vsaj leto dni ne bo na naboru. Jasno je, da mlajši kot prideš v NBA, več priložnosti boš dobil. Ko se bo počutil pripravljenega zaigrati v najmočnejši košarkarski ligi, ga bo zagotovo čakalo mesto,« o Slovencu pravi Rubio, medtem ko o Lullu po drugi strani govori kot o evropski različici Stepha Curryja.

Članki iz rubrike