ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

muk
muk
0 18.04.2017 15:29:51

Rubio: Luka, NBA te čaka!

Reuters
Nekateri ga primerjajo z Dejanom Bodirogo, spet drugi z Manujem Ginobilijem, tiste bolj nostalgične duše bi v njem rade videle kar Dražena Petrovića, v številnih bolj ali manj posrečenih vzporednicah, s pomočjo katerih se poskuša v nek kontekst umestiti domet Luke Dončića, pa se pogosto pojavlja tudi njegovo ime. Navsezadnje je imel Ricky Rubio precej podoben začetek košarkarske poti.

Njegova beseda ima tudi zato še dodatno težo, tudi sam je namreč nekoč kot najstnik nosil oznako čudežni deček evropske košarke, tudi sam je bil še ne polnoleten med bolj izpostavljenimi igralci španske lige, le da so pred odhodom prek velike luže diamant imenovan Ricky Rubio brusili v Joventutu in Barceloni.


V pogovoru za športni časnik AS je danes 26-letni košarkar Minnesota Timberwolvesov spregovoril o sezoni v ligi NBA, španski reprezentanci, pa tudi o svojem prijatelju Sergiu Llullu in slovenskem supertalentu Luki Dončiću. Dober glas seže v deveto vas in onstran velike luže si bojda že manejo roke v pričakovanju dneva, ko bo Realov dvojec - ali pa vsaj tista mlajša polovica le-tega - zaigral na košarkarskih parketih na oni strani Atlantika.

»Veliko sem slišal o njem, pa čeprav nisem videl, da bi imel do zdaj konstantno zajetno minutažo. V letošnji sezoni je eksplodiral vse do stratosfere. Ni pri tem navdušujoča le njegova samozavest, ampak tudi to, da s 17, 18 leti svoji ekipi pomaga zmagovati. Sprašujejo me o njem, pa čeprav ga še vsaj leto dni ne bo na naboru. Jasno je, da mlajši kot prideš v NBA, več priložnosti boš dobil. Ko se bo počutil pripravljenega zaigrati v najmočnejši košarkarski ligi, ga bo zagotovo čakalo mesto,« o Slovencu pravi Rubio, medtem ko o Lullu po drugi strani govori kot o evropski različici Stepha Curryja.

Članki iz rubrike