900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.04.2017 08:13:37

Kakšen pogum, kakšna čustva: dan po sestrini smrti stopil na parket in... (video)

Reuters
Največje presenečenje prvih tekem uvodnega kroga končnice v ligi NBA so pripravili košarkarji Chicago Bulls, ki so na gostovanju premagali vodilno ekipo rednega dela na vzhodu Boston Celtics. Zanjo je igral tudi prvi igralec Isaiah Thomas, ki je dan prej v prometni nesreči izgubil 22-letno sestro.

Za Thomasa je bil začetek končnice zelo čustven. Od prihodu na parket ga je dvorana pozdravil s stoječim aplavzom, pred igranjem ameriške himne je bila minuta molka, sam igralec pa je v spomin na mlajšo sestro Chyno Thomas na svojo športno obutev zapisal "RIP Lil Sis."

"Je neverjetna oseba in igralec. Čeprav zanj prihodnji dnevi ne bodo nič lažji, je igral po svojih najboljših močeh," je dejal trener Brad Stevens.


Thomas je bil s 33 točkami prvi strelec Bostona, na drugi strani pa je bil ključni igralec Chicaga Jimmy Butler. Dosegel je 30 točk, vključno z zadnjima dvema prostima metoma za zmago s 106:102.

Na ostalih prizoriščih so višjerangirane ekipe upravičile vloge favoritov. Washington je premagal Atlanta s 114:107, Golden State je bil boljši od Portlanda s 121:109, Houston pa je nadigral Oklahoma City (118:87).

V dvoboju dveh kandidatov za naziv MVP je bil James Harden precej uspešnejši od Russella Westbrooka. Član Houstona je dosegel 37 točk in zbral še devet podaj ter sedem skokov, 'gospod triple double' pa je tekmo končal pri 22 točkah, 11 skokih in sedmih podajah, ob tem pa je zgrešil 17 od 23 metov iz igre in izgubil devet žog.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike