Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.04.2016 10:34:37
Deli članek:

Prezgodnje veselje! Koš dosegel desetinko sekude prepozno (video)

Reuters

Druga tekma prvega kroga končnice lige NBA med Oklahoma Cityjem in Dallasom se je končala z najtesnejšim možnim izidom.

Prvo srečanje v Oklahoma Cityju so s kar 38 točkami razlike dobili gostitelji, na drugem dvoboju pa je bila slika na parketu povsem drugačna, zelo napeta in vroča.

Pravzaprav se je začelo že pred tekmo, ko sta igralca Oklahoma Cityja na sredini igrišča izvajala svoj tradicionalni ritualni ples, pa se je mednju postavil Charlie Villanueva, blizu je bil tudi Justin Anderson.

Toda višek je bil vseeno zaključek, v katerem je Dallas vodil za točko, do konca pa je bilo še nekaj sekund in v napad je krenil Oklahoma City. Poskus Kevina Duranta je bil blokiran, neuspešen je bil tudi Westbrook, potem pa je do žoge prišel Steven Adams in dosegel koš. Navijači so ponoreli od veselja, igralci Oklahoma Cityja so se začeli veseliti.

A prezgodaj! Sodniki so si ogledali videoposnetek zadnji sekund in po ogledu razveljavili koš. Izkazalo se je, da upravičeno. Adams je imel žogo še v rokah, ko se je čas iztekel. Zamudil je za - reci in piši - desetinko sekunde. In tako je namesto 2:0 rezultat v zmagah zdaj izenačen na 1:1.