Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.04.2016 19:50:33
Deli članek:

Zvezda toži Vujoševića

Arsen Perić

Nekdanji trener Partizana Duško Vujošević se bo moral zagovarjati na sodišču.

"Pravi cirkus je, kako je nastala ta Zvezda. Priznali so ji le 2,5-odstotni davek, prijavili pa so spmešno vsoto denarja. Glede na vse papirje, je Crvena zvezda zasebni klub Nebojše Čovića in kako ji potem država lahko daje denar? Kako, da niso imeli pomoč države, ko so prijavili stečaj? Morali bi spremeniti zakon o stečaju, saj so s tem oživili vampirja" To so besede Duška Vujoševića z ene od tiskovnih konferenc, ko je bil še trener Partizana, zaradi katerih se je znašel na zatožni klopi.

Crvena zvezda iz Beograda in Crvena zvezda iz Železnika - dva pravna subjekta, v bistvu isti klub - sta namreč proti njemu vložili tožbo, v kateri zaradi blatenja ugleda in zmanjšanja kreditne sposobnosti za Vujoševića zahtevata približno 8500 evrov kazni. Če bi v tej tožbi uspeli, bi sledila še ena, v kateri bi terjali še več denarja za nadomestilo škode, ki naj bi jo njegove besede povzročile.

Vujošević se sojenja seveda ni udeležil, saj vodi francoski Limoges. Obstajala je celo možnost, da bi ga privedli na sojenje, a je sodnik, ki vodi primer, to možnost zavrnil. "V tem sistemu je vsak, ki se mu zoperstavi, kriminaliziran in pripravljen za odstrel," je vložitev tožbe proti njemu komentiral Vujošević, ki še vedno stoji za povedanim in še naprej trdi, da je Zvezda v privilegiranem položaju ter da se proti Partizanu vodi "politika aparthajda", kot se je izrazil.