Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.04.2016 19:42:42
Deli članek:

Novomeščani prvaki do 19 let

KK Helios

V Domžalah se je z zmagoslavjem Krke zaključila sezona državnega prvenstva za fante do 19 let.

V finalu so Novomeščani s 66:52 ugnali zasedbo Zlatoroga iz Laškega. Tretje mesto je po zmagi nad Grosupeljčani (97:62) pripadlo Union Olimpiji. Slednja je bila velik favorit zaključnega turnirja, saj je v rednem delu sezone izgubila zgolj eno tekmo proti AKK Braniku v gosteh. Toda v polfinalu je bila Krka boljša, Novomeščani so se v finalu pomerili z Laščani, ki so v polfinalu premagali Grosuplje. To je že v četrtfinalu pripravilo veliko presenečenje z zmago nad Helios Sunsi, ki so si na domačem aprektu obetali (vsaj) finale.

Krka in Zlatorog sta si v prvenstvu razdelili izkupiček, obe sta slavili na domačem parketu. Na nevtralnem domžalskem so bili boljši Novomeščani, ki so do odločilne razlike prišli v drugi četrtini, to so dobili za 11 točk. Vse ostale so bile zelo izenačene, a Laščani v drugem polčasu niso več mogli ogroziti uspeha Petrovove čete, predvsem Aljaža Marinča, ki je bil z 20 točkami in devet skoki prvo ime finala.

"Tekma se je odvila povsem po našem okusu. Vedeli smo, da bo težka, zopet pa smo bili najboljši takrat, ko je bilo to najbolj potrebno. Pohvale mojim fantom! Ta vikend sem izredno užival, užitek jih je bilo gledati. Vesel sem, da sem lahko s takšnimi karakterji sodeloval skozi celo sezono," je po slavju v finalu povdal trener Krke Simon Petrov.