Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.04.2016 16:24:33
Deli članek:

Zagrebška policija lovi Delije po mestu

Reuters

Današnja tekma zadnjega kroga drugega dela evrolige med Cedevito in Crveno zvezdo v tekmovalnem pogledu ni zanimiva. Vse je namreč že odločeno. Vseeno je po ulicah Zagreba nadvse živahno...

Hrvaško-srbski obračuni v športnih arenah so vselej zanimivi in presegajo meje športa. Tudi nocoj ne bo nič drugače, še posebej po potezi hrvaškega kluba, ki bo ravno na tekmi z beograjsko Crveno zvezdo zbirala denar za obnovo vodnega stolpa v Vukovarju - svojevrstnega simbola hrvaške enotnosti. V Srbiji so se kajpada odzvali na svoj način in Cedevito celo prijavili vodstvu evrolige.

Svoje so dodali tudi navijači Crvene zvezde (Delije), ki so napovedali, da bodo v velikem številu obiskali hrvaško prestolnico. Po zadnjih novicah se je res zgodilo, srbski in hrvaški mediji namreč poročajo, da je približno 200 navijačev beograjskega kluba pripotovalo z vlakom, ki je v Zagreb prispel iz Züricha prek Slovenije. Ker so vedeli, da jih na glavni železniški postaji čaka policija, so blizu Ciboninega stolpa potegnili ročno zavoro, zapustili vlak in se razbežali po zagrebških ulicah.

Zdaj poteka pravi lov na srbske navijače, od katerih naj bi najbolj pogumni celo posedali na bližnjih gostinskih vrtovih. Oglasila se je celo natakarica iz restavracije Žar in pojasnila, da so gostujoči navijači res prišli, naročili meso na žaru, pijačo in se obnašali povsem kulturno. Policija jih je precej že ulovila. Bili so brez vstopnic za tekmo, pri večini pa so organi reda in miru našli pirotehnična sredstva.

Tekma je na sporedu ob 19. uri.