Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
12.03.2016 12:48:41
Deli članek:

Mali mož, ki je kljuboval zakonom gravitacije, si želi pisati zgodovino

vszi

Pred leti je bil navkljub pomanjkanju centimetrov - ali pa prav zaradi tega - eden bolj atraktivnih, barvitih košarkarjev v ligi NBA, a kariere Nata Robinsona pod obroči najmočnejše košarkarske lige je ob vstopu v četrto desetletje vseeno bolj kot ne konec. Zdaj se želi preizkusiti v ameriškem nogometu in ligi NFL.

Navkljub le 175 centimetrom je v košarki napravil solidno kariero in pri tem v žep pospravil zajeten kupček dolarjev, v spominu pa bo ostal tudi ali predvsem kot trikratni zmagovalec tekmovanja v zabijanju. Atrakcija in šov sta bila vedno njegova močnejša stran, taktika in razsodnost pa... A vse to se zdi voda pod mostom, njegova košarkarska kariera je namreč po slovesu od New Orleansa v recimo temu mirovanju. In 31-letni Robinson zdaj pogleduje proti svoje prvinski ljubezni - ameriškemu nogometu.

Preden se je v celoti posvetil košarkarski igri je bil namreč nizkorasli, a eksplozivni atlet več ko soliden igralec ameriškega nogometa. Navsezadnje ima igro zapisano v genih, njegov oče Jacque Robinson je znano ime v svetu ameriškega nogometa. Jabolko pa bojda ne pade daleč od drevesa.

"Če vprašate ljudi v moji soseski, oni vedo. Najboljši šport Nata Robinsona je ameriški nogomet. Ljudje mi vseskozi govorijo, če kdo lahko igra nogomet, potem si to ti," v njemu lastnem slogu razglablja Robinson. "Mislim, da ni še nikoli nihče igral košarke in nogometa na vrhunskem nivoju. Imate denimo Deiona Sandersa, ki je igral nogomet in bejzbol, zakaj ne bi bil jaz, Nate Robinson, prvi, ki bo zaigral v NBA in NFL?" Res, zakaj pa ne.