Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.03.2016 20:02:30
Deli članek:

Reggie Miller: Jordan bo ostal največji, a čas je za nove fante

vszi

V zadnjih tednih, ko Golden State lovi najboljši izkupiček Bullsov iz sezone 1995/96, so se oglasili nekateri nekdanji zvezdniki, ki ne poveličujejo igre bojevnikov, kot bi si mnogi želeli.

No, zdaj se je oglasil tudi Reggie Miller, ki pa je drugačnega mnenja in to z dobrim razlogom.

Košarkar, ki je svoje ime dobil tudi v hramu slavnih, je dejal, da morajo starejše generacije spoštovati igro Curryja in Golden Stata. "Moramo sprejeti spremembe. Ko smo igrali smo imeli drugačna pravila, časi so bili drugačni. Košarka se razvija in spreminja, kar je dobro, zato moramo vzeti Stepha za svojega," je dejal nekdanji zvezdnik Indiane.

"Vem, zakaj ga nekateri malce blatijo. Ker niso nikoli metali kot on. Preprosto. Zato mi 'šuterji' nanj nismo jezni," je še malce zbodel starejše generacije Miller, ki je dejal, da tudi če Golden State zruši rekord razmerja zmag in porazov 72-10, to ne bo spremenilo zapuščine Michaela Jordana in njegovega moštva: "Moramo jim priznati, da so pogumni in arogantni ravno toliko, kot so bili biki. Seveda je prav, da vztrajamo z Jordanom. Vedno bo ostal največji, ampak zdaj so na vrsti drugi fantje.«

vszi
Stephen Curry

Kot pravi Miller, je vsa situacija okoli negodovanja starejših zvezd nastala zaradi medijev, ki sprašujejo neumnosti: "Ni pošteno, da postaviš mikrofon pred legendo in ga vprašaš, 'ali bi ti lahko ustavil Stepha?'. Kaj pa naj bi odgovoril? Če bi to vprašali mene, nikoli ne bi dejal, da ne morem igrati proti Stephu."