Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Nov zakon ministrice Prevolnik Rupel izpolnjuje ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.03.2016 23:25:26

Triglavanke tesno v boju z Grosupeljčankami

vszi
Košarkarice Triglava so se po tesnem porazu v finalu pokala proti Celjankam uspešno pobrale.

V državnem prvenstvu so v tekmi 4. kola ugnale tekmice iz Grosupljega s 64:60. To je bila tretja zmaga Gorenjk na medsebojnih tekmah z dolenjskim prvoligašem, s čimer so si te pripravile odlično izhodišče za najmanj 2. mesto po rednem delu.

Gledalci v športni dvorani Brinje so spremljali zelo izenačeno srečanje, saj si nobena od ekip ni priborila več kot osem točk naskoka. S to prednostjo so Grosupeljčanke povedle sredi prve četrtine (15:7), a Triglavankam, kljub temu, da so skozi ves prvi polčas narekovale ritem igri, niso uspele dokončno uiti. Kranjčanke so se v odločilno vodstvo prebile v drugi polovici tretje četrtine, manjšo prednost uspešno zadrževale, po vodstvu s 57:51 pa tega v zadnji minuti s pametno igro zadržale.


V vrstah Triglava je bila s 16 točkami, 10 skoki in petimi podajami najuspešnejša Živa Zdolšek. S 15 točkami (met iz igre 6/7) ji je sledila Sara Meden, Milica Paligorić, ki je odlično opravila delo pod obema obročema, zlasti v drugem polčasu (12 točk), pa je dodala 13 točk. Na drugi strani je Alina Gjerkeš dosegla 15 točk.

"Po porazu v polfinalu pokala so se naša dekleta zelo dobro odzvala. Prvi polčas smo odigrali zelo dobro, v drugem pa nekoliko slabše igrali v obrambi, zaradi česar nismo mogli razviti hitrejše igre in na ta način doseči kakšen lahek koš. Tekmo je odločila tretja četrtina. Triglav je zmagal s pametno igro," je po tekmi dejal trener Grosupljega Slavko Duščak.

Preostala tekma 4. kola državnega prvenstva za košarkarice bo na sporedu v sredo, 16. marca, ko se bodo Domžalčankam zoperstavile aktualne državne in pokalne prvakinje iz Celja.

Značke: košarka, ženske

Članki iz rubrike