Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.01.2016 12:26:05
Deli članek:

Ganljivo: Največja želja petletnika, ki je premagal raka, se mu je uresničila. Spoznal je Duranta (foto+video)

Petletni Keaton je pravi borec. Za leto 2016 si je zadal tri bolj ali manj težko uresničljive cilje, a jih je že v prvih dneh uresničil. Premagal je raka, naredil načrt za pot v Disneyland in spoznal svojega idola, Kevina Duranta.

Življenje piše lepe zgodbe in zgodba petletnega dečka Keatona vsekakor spada v to kategorijo. 30. avgusta 2012 so njegovi starši izvedeli eno najbolj grozljivih novic, kar jih starš lahko sploh sliši. Keaton je bil resno bolan, imel je levkemijo in pred njim je bilo mukotrpno in dolgotrajno zdravljenje.

Zdravniki niso bili prepričani, če bo deček preživel zdravljenje, toda Keaton je bil trdoživ, prenesel je vse kemoterapije, ki jih je moral opraviti, zadnjo 27. decembra 2015, ko so mu zdravniki sporočili veselo novico - rak je pozdravljen. Ves čas zdravljenja si je malček čas krajšal s spremljanjem košarkarskega kluba Oklahoma City in Kevin Durant, Russell Westbrook ter soigralci so mu olajšali številne težke dneve.

Keaton je brez dvoma največji navijač Oklahome in v ponedeljek sta mu starša omogočila, da si je ogledal dvoboj Gromovnikom, ki so se na domačem igrišču pomerili s Sacramentom, v živo. "Na hladilnik si je nalepil razpored Oklahominih tekem in zmeraj je spraševal, če lahko ostane tako dolgo buden, da si do konca pogleda tekmo Thunderjev. Včasih se je ponoči pretvarjal, da je žejen in da mora v kuhinjo po kozarec vode, samo da je lahko preveril rezultat," je razložila njegova mama Holly Barron.

Malček je seveda bil presrečen, da si bo lahko ogledal dvoboj Oklahome v živo, upal je, da bo lahko videl svojega idola Kevina Duranta v živo. Opremil se je z majico, na kateri je pisalo "KD je moj človek (KD is my homeboy op. p.)", narisal pa je tudi velik transparent, na katerega je zapisal: "Moji trije cilji za leto 2016: Premagati raka, načrtovati izlet v Disneyland in spoznati KD-ja." Zraven teh treh ciljev so bili trije kvadratki, na prvih dveh je bila narisana kljukica, na tretjem kljukice še ni bilo.

Na Keatonovo žalost Durant na obračunu s Sacramentom zaradi lažje poškodbe ni igral, a deček je vseeno prišel na svoj račun. Ko je Durant videl transparent, je med polčasom iz klopi (oblečen je bil v civilna oblačila) odšel do Keatona in se mu predstavil. Seveda pa kratko kramljanje z malčkom za KD-ja ni bilo dovolj.

Želel mu je tudi nekaj podariti. In podaril mu je svoje podpisane copate, ki jih je nosil na božičnem dvoboju s Chicagom. Keatonova mama je imela načrt, da Durantove copate (nosi številko 55) shrani v zaščitno steklo, a Keaton se s tem ni strinjal. "Želim jih nositi, ko bom zrasel," je Keaton (trenutno nosi otroško številko 34) zaupal mami, za konec pa ji je še priznal: "Celo življenje sem čakal, da ga spoznam."