blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

ps
ps
0 06.01.2016 11:50:51

Olimpija drugi del evropskega pokala začenja v Aziji

www.alesfevzer.com
Union Olimpija nadaljuje z nastopi v Evropi, čeprav ta termin nocoj ne bo čisto zares veljal. V prvem krogu drugega dela evropskega pokala jih je pot namreč popeljala v Azijo, v goste k Macccabiju iz Tel Aviva.

V skupini G sta poleg Olimpije in Izraelcev še ruski ekipi Unics iz Kazana ter Nižnji Novgorod.

Navijači Olimpije bodo morda nocoj spet dobili nekaj skomin po evroligi, ko bodo na zaslonih ugledali igralce v rumenih dresih. Maccabi je bil kar nekajkrat tekmec Ljubljančanov v najmočnejšem evropskem tekmovanju. Tokratni dvoboj bo prvi v evropskem pokalu, v katerem bo Maccabi zaigral sploh prvič.

Izraelci so nepričakovano hitro končali nastope v evroligi. Se spomnite njihove tekme zadnjega kroga z Darušafako, ko so v izenačenem zaključku sami želeli podaljšek, da bi v njem skušali priti do potrebne razlike, ki bi jih vodila med najboljših 16, na drugi strani pa si Turki teh dodatnih petih minut nikakor niso želeli? In potem smo gledali burlesko, ko nobena ekipa ni hotela doseči koša, krajšo pa je vseeno potegnil Maccabi.

Tudi Olimpija je imela kontroverzen zaključek zadnje tekme prvega dela evropskega pokala v gosteh pri Oldenburgu, ko gostitelji v zadnjem napadu pri vodstvu zmajev za dve točki sploh niso metali na koš, ker niso želeli v skupino, v kateri je zdaj Olimpija.

NE TRIGLAV, KOT EVEREST

Slednja je avtsajder v njej, v Stožicah se dobro zavedajo, da bo vsaka zmaga velik uspeh. Ali kot je dejal trener Gašper Potočnik: "Če včasih radi rečemo, da bo vsaka zmaga velika kot Triglav, lahko mi rečemo, da bo vsaka velika kot Everest."

Glede na postave tekmecev lahko rečemo, da ni preveč pretiraval. Maccabi je seveda najbolj slovito ime, ki pa mu letos ne gre po načrtih. Sredi prvega dela evrolige je menjal trenerja, Guya Goodesa je nasledil Hrvat Žan Tabak, ki pa mu ni uspelo preobrniti toka dogodkov. Tudi v domači ligi Telavivčanom ne gre vse po načrtih, v 15 krogih so doživeli že štiri poraze, zadnjega prejšnji konec tedna v derbiju z vodilnim Hapoelom iz Jeruzalema.

MIHA LAPORNIK
»Zelo veseli smo, da smo se uvrstili v drugi del evropskega pokala. Vsake tekme se bomo lotili povsem enako in skušali odigrati čim bolje. Vemo, da imamo močne nasprotnike, to je za nas le velik plus, novo dokazovanje. Vsako tekmo moramo iti na polno, mislim, da lahko igramo z njimi. Maccabi je zelo dobra ekipa, kljub temu, da je po prvem delu končal z nastopi v evroligi. To nič ne pomeni. Igra dobro, ima izkušene, kakovostne igralce. Skušali se jim bomo čim bolje zoperstaviti z dobro obrambo in pametnim napadom. Ustaviti moramo tranzicijsko igro in jih skušati čim bolj prisiliti, da igramo v našem ritmu. Sam ne čutim nobenega strahu, verjamem, da je enako s soigralci. Igrati proti takemu velikemu klubu je le dodatna motivacija. Zavedamo se, da preveč igramo po sistemu toplo-hladno. Na vsaki tekmi si želimo, da bi bilo le toplo, da bi igrali čim bolje. Mislim, da bo v novem letu to bolje.«
"Čeprav Maccabiju letos ne gre vse po načrtih, gre za odlično ekipo z več igralci, ki so osvajali naslove tako v evroligi kot ligi NBA. Zaradi poraza s Hapoelom nas bodo pričakali še bolj nabrušeni. Čaka nas res težka naloga," je povedal Potočnik, ki izpostavlja tri stvari: odlično obrambo, nadzor skoka in osredotočenost v napadu.

Če je bil v soboto v Novem mestu pritisk velik, bo danes drugače. Kot osnovno v drugem delu evropskih nastopov izpostavljajo nabiranje izkušenj in dokazovanje. Maccabi ima v svoji dvorani vročekrvno občinstvo, a to Potočnika ne skrbi. "Na te stvari se do zdaj nismo slabo odzvali, prav nasprotno: bolj so bile dvorane polne, bolje smo igrali. Užitek je igrati pred polnimi tribunami, upam, da se bomo znali odzvati tudi v Tel Avivu."

Članki iz rubrike