vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 04.01.2016 08:17:28

Nova odlična predstava Dragića

Reuters
Zmaga obeh ekip s slovenskimi igralci.

V ligi NBA sta zmagali obe ekipi s slovenskimi igralci. New York Saše Vujačića, ki sicer v igro ni vstopil, je premagal Atlanto, Miami Heat z Goranom Dragićem in Benom Udrihom pa je slavil zmago v Washingtonu.

Novo odlično predstavo je prikazal Dragić, ki je v 31 minutah dosegel 18 točk o metu iz igre 8:14 in imel pet podaj. To je že tretja zaporedna tekma, na kateri je Ljubljančan dosegel več kot 15 točk. Beno Udrih je igral 17 minut in k 20. zmagi Miamija v sezoni, šesti na zadnjih osmih tekmah, prispeval štiri točke in šest podaj.

Dragić je na prvih 16 tekmah sezone le osemkrat presegel mejo desetih točk, na naslednjih šestnajstih, torej od decembra naprej, pa mu je to uspelo desetkrat. V prvem delu je imel povprečje 10,6 točke na tekmo, v drugem pa 13,6. Tako je zdaj pri povprečju 11,9 točke, 5,2 podaje, 3,3 skoke, kar pa je najpomembnejše, ima najvišji +/- v Miamiju oziroma statistični element, ki določa, kako dobro/slabo gre ekipi, ko je igralec na parketu. Beno Udrih je pri povprečju 4,2 točke, 2,4 podaje in 1,4 skoka na tekmo.

Za trenerja Erika Spoelstro je pomembno tudi, da ima širok nabor igralcev. Proti Washingtonu - ta je na prvi tekmi na Floridi zmagal, saj je dosegel kar 114 točk - so imeli štirje igralci dvomestno število točk (več od Dragića jih je dosegel Crhis Bosh - 23), v povprečju pa je kar šest igralcev z dvomestnimi točkami. "To je nekaj novega za navijače Miamija. Tega niso bili vajeni, vendar meni je zelo všeč," je priznal Spoelstra.



Slabše gre Vujačiću v New Yorku. Po odločitvi trenerja ni igral že tretje od zadnjih šestih tekem, ob tem, da je na zadnjih petih tekmah, na katerih je dobil priložnost, skupaj dosegel le štiri točke. In še te na eni tekmi. Od začetka decembra je Vujačić odigral deset tekem s povprečjem 2,6 točke na tekmo.

Dosežek večera je sicer na tekmi v Torontu uspel igralcu Chicaga Jimmyju Butlerju. V drugem polčasu je dosegel 40 točk, kar je točko več od najboljšega dosežka legendarnega Michaela Jordana v dresu Bikov. Chicago je slavil 115:113 in se po zmagah izenačil z Miamijem.

Na vzhodu je na vrhu precejšnja gneča; med Clevelandom (22) na prvem mestu in osmouvrščenim Bostonom so le štiri zmage razlike. Drugače pa je na zahodu, kjer Golden State vodi z 31 zmagami, drugi je San Antonio z 29, tretjeuvrščena Oklahoma pa je pri 24 zmagah.

Miami bo naslednjo tekmo igral v noči s ponedeljka na torek doma proti Indiani, New York pa čaka čez dva dni povratni obračun z Atlanto.

* Izidi:
Washington Wizards - Miami Heat               75:97
(Goran Dragić 18 točk, 5 podaj v 31 minutah za Miami)
(Beno Udrih 4 točke, 6 podaj v 17 minutah za Miami)
New York Knicks - Atlanta Hawks               97:111
(Saša Vujačić ni igral za New York)
Toronto Raptors - Chicago Bulls              113:115
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers      106:112
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns             97:77
Značke: nba, miami, dragić, udrih

Članki iz rubrike