Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
13.11.2015 13:22:57
Deli članek:

Padel rekord Evrolige: "Česa takega še nisem videl!"

Grega Wernig

Crvena zvezda je v četrtek zvečer z izdatnim prispevkom Stefana Jovića v gosteh ugnala Bayern (79:90).

Crvena zvezda je s svojo drugo zmago na peti tekmi skupinskega dela Evrolige ostala v igri za napredovanje, po točkah se je izenačila s tokratnimi nasprotniki.

Junak zmage proti Bayernu je bil Stefan Jović. Reprezentant Srbije je vpisal neverjetnih 19 asistenc, s čimer je podrl rekord elitnega evropskega košarkarskega tekmovanja. Že pred tem je bil rekord v lasti igralca Zvezde, v lanski sezoni je Marcus Williams zbral 17 podaj na eni tekmi.

NE ZAVEDA SE ŠE, KAJ MU JE USPELO
Nad Jovićem je bil navdušen tudi strateg Bayerna Svetislav Pešić, sicer v preteklosti tudi trener Zvezde: "Ne gre za devet asistenc, ampak za 19! Česa takega še nikoli v življenju nisem doživel," je po srečanju dejal Pešić in čestital svoji bivši ekipi za odlično predstavo.

Jović je kljub izjemnemu dosežku ostal skromen: "Ne zavedam se še, kaj sem dosegel, op. a.). Pohvale prihajajo z vseh strani, potrebno bo nekaj časa, da se vse skupaj 'usede'. Delovali smo zanesljivo, imeli veliko razpoloženih igralcev, posebej centre, ki so fantastično koristili žoge pod koš. Rezultat je prinesla moštvena igra."