Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

gv
gv
0 12.11.2015 11:39:40

Leta 2013 ostala brez noge, zdaj se je vrnila pod koše (video)

V zadnjih dneh je bila ena glavnih tem srbskega športa Nataša Kovačević, ki je napovedala povratek na košarkarsko igrišče. Včeraj ga je tudi dočakala.

Nataša Kovačević je veljala za eno najbolj nadarjenih evropskih košarkaric, septembra 2013 pa je bila njena profesionalna kariera kruto prekinjena. Zgodbo verjetno poznate, košarkarice madžarskega Györa so se takrat peljale na tekmo, voznik avtobusa pa se je hotel izogniti avtomobilu, ki je peljal po njegovi strani, in izgubil oblast na vozilom.

Takrat sta življenje izgubila trener in direktor kluba, hudo poškodovana pa je bila takrat še ne 20-letna košarkarica. Toda Srbkinja ni obupala, njena edina želja je bila, da bi se lahko vrnila pod obroče. Kmalu po prihodu iz bolnišnice je začela trenirati, s pomočjo Fibe, srbske in francoske košarkarske zveze pa je dobila protezo, s katero je bila korak bližje uresničitvi sanj.

kovacevic 3

V zadnjih mesecih je trdo trenirala, pridružila se je tudi Crveni zvezdi, ki jo je pred dnevi tudi registrirala za igranje v prvi srbski ligi. In zdaj je Srbkinja dočakala tudi vrnitev v tekmovalni proces. Včeraj se je Zvezda pomerila Studentom in tudi po zaslugi povratnice na košarkarski teren visoko slavila z 78:47.

Nataša je na svoji prvi tekmi po amputaciji leve noge dosegla pet točk, prispevala še nekaj podaj, še pomembnejša kot njena statistika pa je njena uspešna vrnitev pod koše, zaradi katere so jo številni poimenovali kar za novo srbsko junakinjo. A kot sama pravi, je to šele začetek.

Članki iz rubrike