Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.10.2015 10:43:29
Deli članek:

Še en v seriji Bryantovih unikatov v ligi NBA

Ob poplavi takšnih in drugačnih rekordov, ki jih ima v svoji lasti košarkar Los Angeles lakers Kobe Bryant, je zadnji nekaj prav posebnega.

Košarkar Los Angelesa Kobe Bryant je v celotni zgodovini lige NBA postal prvi, ki je za eno franšizo odigral neverjetnih 20 sezon zapored. Že sama dolgotrajnost njegovega igranja je fascinantna. Z dvajsetimi sezonami v ligi NBA je postal del peterice s takšnim mejnikom v najmočnejši košarkarski ligi. 

V to druščino spadajo še Kevin Garnett, ki je edini še aktivni košarkar poleg Bryanta, nato pa trije že upokojeni velikani košarke Kareem Abdul-Jabbar, Kevin Wills in Robert Parish. Sedemintridesetletni košarkar Lakersov je po dolžini kariere v enem klubu prehitel Johna Stocktona, ki je za Utah Jazz odigral 19 zaporednih sezon. 

Košarkarji iz mesta angelov so v prvi tekmi nove sezone sicer izgubili proti Minnesoti s 111:112, kljub temu pa je bil Kobe ganjen ob novem mejniku. "Ta rekord mi je še najbolj pri srcu. Vedno sem sanjal o tem, da bi ostal pri eni organizaciji vse življenje. Tukaj sem več kot polovico svojega življenja, kar je noro," je povedal izjemni košarkar.

Reuters
Kobe Bryant

V svoji karieri do tega trenutka dosegel 32.506 točk, 6804 skoke in 6123 asistenc. Poleg tega je osvojil pet šampionskih prstanov med leti 2000 in 2002, ter v sezonah 2009 in 2010. V zgodovino je in bo vpisan kot eden najboljših košarkarjev vseh časov.