Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.10.2015 11:05:55
Deli članek:

Helios zmagal z razliko kar 86 točk

Grega Wernig

S tremi sobotnimi tekmami se je začela nova sezona slovenskega košarkarskega prvenstva, lige Telemach.

Na Obali se je Portorožu zoperstavil Zlatorog in v zadnjih minutah uspel odbiti nalete domačinov. Laščani so zmagali s 70:66. Helios je Elektro odpravil z razliko kar 86 točk (134:48).

V uvodnih 15 minutah je bilo srečanje izenačeno, nato pa so košarkarji Zlatoroga na krilih novinca v tej sezoni Dejana Jeftića (20 točk, 5 skokov) z nizom 9:0 ušli na 18:29. Portorožani so se v igro vrnili na začetku zadnjega dela, ko je Sedin Karavdić izenačil na 56. točko, Jure Močnik (14 točk, 6 skokov, 6 podaj) pa nato zadel dva prosta meta za prvo vodstvo domačinov po 3:2. A to ni bilo dovolj za uspeh, saj so Laščani v zadnjih treh minutah tekmece prisilili v nekaj napak in iz Lucije odnesli prvi par točk v sezoni.

"Vzpostavili smo ravnotežje ter 3, 4 minute pred koncem imeli možnost, da si zagotovimo enakopraven položaj pred končnico. Žal se nismo držali dogovorov ter napravili nekaj napak, ki jih takšne ekipe kot je Zlatorog takoj izkoristijo in kaznujejo. To je bil tudi jeziček na tehtnici, ki je zmago iz naše dvorane odnesel v Laško. Borbenost in želja sta bili na tej tekmi pravi, popraviti moramo le napake in bolje reagirati," je po tekmi dejal trener primorske zasedbe Konstatin Subotić.

Sobota je bila poseben dan za domžalsko Lastovko, ki se v tej sezoni prvič v svoji zgodovini preizkuša med prvoligaši. Rogaška, finalistka minule sezone, na domačem parketu stvari ni prepuščala naključju in jo je premagala s 83:68. Slatinčani so že v prvih desetih minutah nabrali dvomestno prednost, ki so jo do odmora nadgradili na 40:23, vprašanje zmagovalca pa tudi v nadaljevanju, čeprav so gostje zaigrali bolj hrabro, ni bilo v ospredju.

Pri domačih je Miha Fon tekmo končal pri 20 točkah, 11 jih je ob 6 podajah dodal eden največjih evropskih talentov Matic Rebec, za katerega je bila to po poškodbi kolena in dolgotrajni odsotnosti prva uradna tekma. Na drugi strani je Srb Ivan Mišković 20 točkam dodal 8 skokov.

Grega Wernig

Na preostali tekmi minulega konca tedna je Helios Suns visoko odpravil izjemno mlado ekipo Elektre, ki so jo v večini sestavljali mladinci tega kluba iz Šaleške doline. Pri Domžalčanih so se vsi igralci, ki so stopili na parket, vpisali med strelce ter na koncu slavili zmago s 134:48.

Zadnja tekma uvodnega kroga bo na sporedu v sredo. Povratnik v ligo Telemach, škofjeloški LTH Casting, se bo zoperstavil Hopsom s Polzele. Šenčur Gorenjska gradbena družba je v tem krogu prost.