Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.05.2015 17:36:46
Deli članek:

Obradović pred podpisom nove

Arsen Perić

Najtrofejnejšemu evropskemu košarkarskemu trenerju Željku Obradoviću bo po koncu sezone potekla pogodba s Fenerbahče Ülkerjem, zato je zanimivo vprašanje, kje bo trener vseh trenerjev nadaljeval kariero.

Srbski strokovnjak je v svoji prvi sezoni na klopi tega turškega velikana osvojil naslov državnega prvaka, v drugi pa ga je že popeljal na zaključni turnir četverice evrolige. To je bilo sploh prvič, da je Fenerbahče Ülker nastopil v tem delu tekmovanja.

V Madridu je sicer v polfinalu moral priznati premoč gostitelju in poznejšemu prvaku Realu (87:96), nato pa je v tekmi za tretje mesto izgubil še z moskovskim CSKA-jem (80:86).

Vendar je bilo to dovolj, da so v klubu še kako zainteresirani za podaljšanje sodelovanja z Obradovićem. Obe vpleteni strani se tako že pogovarjata o novi pogodbi, iz Turčije pa prihajajo informacije, da je samo vprašanje časa, kdaj bo Obradović podpisal novo dveletno pogodbo z aktualnim turškim prvakom.

Fenerbahče Ülker trenutno v končnici prvenstva brani lani osvojeno lovoriko. V prvi četrtfinalni tekmi je s 26 točkami razlike premagal Galatasaray, a mu je ta v današnji drugi tekmi vrnil z zmago za točko (po podaljšku). O potniku v polfinale bo tako odločala tretja tekma.