Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.05.2015 20:38:28
Deli članek:

Olympiacos prvi finalist evrolige

Reuters

Košarkarji pirejskega Olympiacosa so prvi finalisti evrolige. Na zaključnem turnirju v Madridu so v polfinalu premagali moskovski CSKA s 70:68 (17:20, 35:36, 47:51). Grki se bodo v finalu pomerili z boljšim iz dvoboja med Realom Madridom in Fenerbahčejem Istanbulom. Tekma se bo začela ob 21. uri.

Ekipi sta v prvem polčasu prikazali bolj ali manj izenačeno igro, v kateri je Rusom sicer nekajkrat uspelo pobegniti za nekaj točk, a premalo za kakšen resnejši pobeg. V tretjem delu igre so vodili tudi že za osem točk, a so se Grki pred koncem približali in napovedali zanimivih zadnjih deset minut.

V teh se je razigral tudi eden glavnih zvezdnikov gostov Vasilis Spanulis, ki je vse točke iz igre dosegel prav v zadnji četrtini. Še štiri minute in pol pred koncem so Moskovčani vodili z 61:52, nato pa so Grki začeli lov na Ruse in s trojko Spanulisa dve minuti pred koncem povedli.

Z novo trojko istega igralca so minuto in pol pred koncem povedli s 66:63, Sonny Weems pa je pol minute pred iztekom izid izenačil. Toda na sceno je spet stopil Spanulis in z novo trojko poskrbel za novo vodstvo Olympiacosa, ki ga ni več izpustil iz rok.

Pri zmagovalcih je bil točkovno najuspešnejši Georgios Printezis s 14 točkami, Spanulis jih je dodal 13, pri Moskovčanih pa je Nando de Colo dosegel 18 točk.