Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.05.2015 16:33:43
Deli članek:

Slovenska reprezentanca bo odigrala štiri pripravljalne tekme na tujem

KMA

Košarkarska zveza Slovenije je sporočila, da bo slovenska moška reprezentanca poleti v pripravah na evropsko prvenstvo na Hrvaškem odigrala štiri prijateljske tekme v tujini.

Dve tekmi bo Slovenija odigrala na turnirju v glavnem mestu Latvije, kjer bo poleg domače reprezentance sodelovala še Poljska, iz Rige bodo izbranci Jureta Zdovca odpotovali na Ohrid, kjer se bodo pomerili z Makedonijo pod vodstvom Aleksandra Džikića, pripravljalne tekme pa bodo končali v Banja Luki z obračunom proti Srbiji.

Proti svetovnim podprvakom bodo odigrali tudi zadnji pripravljalni dvoboj v domovini 27. avgusta na Telemachovem turnirju v ljubljanskih Stožicah.

Termini vseh tekem v domovini bodo znani v prihodnjih dneh. KZS je še sporočila, da bodo seznam igralcev, ki jih bo Jure Zdovc povabil na priprave, vključno s tistimi, ki bodo reprezentančno poletje začeli v B-reprezentanci pod vodstvom Rada Trifunovića, razkrili na novinarski konferenci 27. maja v Ljubljani.

Ekipa se bo zbrala 18. julija v Ljubljani, priprave pa bodo Slovenci začeli v Kranjski Gori, jih nadaljevali v Zrečah, Podčetrtku, Portorožu in Ljubljani ter končali v Čateških toplicah. Zbor B-reprezentance bo 7. junija v Ljubljani.

Spored tekem na tujem
Riga, sobota, 8. avgusta: SLOVENIJA - POLJSKA
Riga, nedelja, 9. avgusta: LATVIJA - SLOVENIJA
Ohrid, torek, 11. avgusta: MAKEDONIJA - SLOVENIJA
Banja Luka, sobota, 29. avgusta: SRBIJA - SLOVENIJA