Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.04.2015 22:46:57
Deli članek:

Evroliga: Fenerbahče pometel z branilci naslova

Danes sta bila v evroligi na sporedu dva četrtfinalna obračuna. Na enem je Panathinaikos izid v zmagah znižal na 2:1, na drugem pa je moral Maccabi še tretjič zapored priznati premoč Fenerbahčeju.

Turški Fenerbahče je tako po treh zaporednih zmagah v četrtfinalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja izločil branilca naslova Maccabija. Izraelci so bili sicer v ponedeljek še najbližje uspehu, toda gostje so v zadnjih sekundah izsilili podaljšek, v katerem so krajšo potegnili gostitelji. Pri Turkih se je z devetimi skoki in sedmimi točkami izkazal nesojeni slovenski reprezentant Emir Preldžić, za Maccabi pa je 21 točk dosegel Jeremy Pargo.

Podobno tesno končnico so spremljali tudi gledalci v Atenah, kjer sta se merila Panathinaikos in CSKA. Gostje iz Moskve bi si z zmago lahko zagotovili svojo vstopnico za zaključni turnir najboljše četverice, toda svojo računico so imeli tudi varovanci Duška Ivanovića, ki so po napeti končnici slavili s 86:85 in izid v zmagah znižali na 2:1.

Fenerbahče bo v polfinalu igral z boljšim iz obračuna med Real Madridom in Anadolu Efesom. Real trenutno vodi z 2:0 v zmagah.

Omenjeni moštvi se bosta na tretji tekmi četrtfinala udarili v torek, ko se bosta pomerili tudi ekipi Olympiakosa in Barcelone, za katero igra tudi Slovenec Boštjan Nachbar. Moštvi sta poravnani na 1:1 v zmagah.

Zaključni turnir letošnje evrolige bo od 15. do 17. maja v Madridu.


ČETRTFINALE, 3. tekme
Macacbi - Fenerbahče 74:75 /0:3/
Panathinaikos - CSKA 89:85 /1:2/
Olympakos - Barcelona (torek ob 19.00) /1:1/
Anadolu Efes - Real Madrid (torek ob 20.55) /0:2/

Igra se na tri dobljene tekme, med poševnicami je izid v zmagah.