Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.04.2015 23:23:16
Deli članek:

Crvena zvezda v finalu

Košarkarji Crvene zvezde so prvi finalisti lige Aba.

V polfinalu so s 3:1 v zmagah premagali mestnega tekmeca Partizan, zadnji dve zmagi so dosegli, ko je bil v polni dvorani Pionir gostitelj Partizan. V soboto je bilo 95:85, danes pa 81:73.

V drugem polfinalu bo odločala peta tekma v Podgorici, saj je zagrebška Cedevita dobila dve tekmi na domačem igrišču, prvo s 85:57, drugo pa z 88:85.

Slovenski reprezentant Crvene zvezde Jaka Blažič pri zmagah ni igral vidne vloge. Na prvi tekmi je v osmih tekmah zbral dve točki in skok, v drugi pa je v osmih minutah in 55 minutah celo ostal brez točke, v statistiko je vpisal le dva skoka in ukradeno žogo.

Edo Murić je pri Partizanu na igrišču preživel dalj časa, ki ga je predvsem v drugi tekmi tudi izkoristil. Na prvi tekmi je v 23 minutah dosegel osem točk, zbral tri skoke, dve asistenci in eno ukradeno žogo, na drugi tekmi pa je igral 33 minut in pol, s 25 točkami je bil ob dobrem metu za dve točki (71-odstoten) in stoodstotnim izvajanjem prostih metov celo najboljši strelec tekme. Poleg tega je zbral še sedem skokov, tri asistence in dve ukradeni žogi.