Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
15.06.2014 00:36:42
Deli članek:

Po nakupih na Polzeli

Arsen Perić

Potem ko je pogodbo podaljšal Jasmin Hukić, je v Novem mestu ostalo šest igralcev iz letošnje šampionske ekipe, dve novi imeni pa sta Alexis Wangmene in Mirko Mulalić, oba prihajata iz Hopsov.

V Novem mestu pospešeno sestavljajo moštvo za novo sezono. "Iščemo igralce, za katere vemo, da so pripravljeni na timsko delo, so ambiciozni in lačni uspehov. Takšne, ki Krke ne bodo obravnavali kot sredstvo, ampak kot nagrado za dosedanje delo," so zapisali v taboru petkratnih državnih prvakov.

Ne le enega, ampak kar dva takšna so očitno našli na Polzeli. Na Dolenjsko se selita Alexis Wangmene in Mirko Mulalić, ki sta oba podpisala dveletni pogodbi. Kamerunski krilni center (25, 202) je v prejšnji sezoni odigral 32 tekem in v 26 minutah v povprečju zabeležil 12,6 točke in 6,2 skoka na tekmo, krkaši pa so si ga dobro zapomnili predvsem v polfinalni seriji s Hopsi, ko je bil dvakrat najboljši strelec svoje ekipe. Branilec Mulalić (26, 195) je v dresu Hopsov v ligi Telemach v povprečno 30 minutah dosegal 10,9 točke, 1,7 skoka in 1,6 podaje na tekmo.

Ob Malcolmu Armsteadu, Mateju Rojcu, Luki Laporniku, Erjonu Kastratiju in Tomažu Bolčini, ki imajo še veljavne pogodbe, ostaja član Krke tudi izkušeni Jasmin Hukić, s katerim bo trener Aleksandar Džikić še naprej imel vodjo na in ob parketu. Novomeščani iščejo še košarkarja na položaju branilca in centra, ostala mesta v moštvu pa bodo zapolnili z igralci iz lastnega mladinskega pogona, ki so letos prav tako postali državni prvaki. O tem, kdo bo to, bo po koncu priprav odločil Džikić.