Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
22.09.2024 22:56:56
Deli članek:

Grozljiva scena na tekmi Olimpije v Beogradu: Žiga Daneu obležal negiben (video)

alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je v 1. krogu lige ABA gostovala pri FMP-ju.

Ljubljančani so ob polčasu vodili za sedem točk, v nadaljevanju pa povsem popustili, FMP jih je nadigral in gladko zmagal. Toda, rezultat in igra sta v trenutku postala nepomembna 22 sekund pred koncem, ko je prišlo do grdega padca Žige Daneua.

Dvaindvajsetletni krilni center je poskušal ustaviti domačega košarkarja in v poskusu blokade skočil v zrak, ravno takrat pa se je pod obročem znašel tudi soigralec Joan Beringer. Daneu je poletel čezenj, spodneslo ga je in nekontrolirano je padel na hrbet, pri tem pa ob parket silovito udaril z glavo.

V trenutku so mu začeli nuditi pomoč, v dvorani pa je ob grozljivi sceni nastala grobna tišina. Igralci obeh ekip in gledalci v dvorani so s strahom opazovali, kaj se dogaja, in nato z aplavzom pozdravili nesrečnega Daneua, ko so ga na nosilih odpeljali iz dvorane. Upajmo, da bo z mladim igralcem Olimpije vse v redu, tudi naše uredništvo drži pesti za Žiga.

'Žiga Daneu je na poti v bolnišnico, kjer ga čakajo pregledi in nato okrevanje,' so nekaj minut po koncu tekme sporočili iz kluba.