zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 22.12.2022 13:16:38

Trenerju Cedevite Olimpije so ponudili mesto selektorja Hrvaške, a…

Luka Vovk
Trener Olimpije zavrnil hrvaško izbrano vrsto.

Po neuspehu na letošnjem eurobasketu se je moral posloviti celoten štab hrvaške reprezentance. Odstopil je predsednik zveze Stojko Vranković, odšel pa je tudi selektor Damir Mulaomerović. Funkcijo športnega direktorja HKS je prevzel Aco Petrović, ki je za naslednjega selektorja takoj poskušal angažirati Jurico Golemca.


A je dobil negativen odgovor. Trener Cedevite Olimpije se je zahvalil za povabilo, tako da je Aco sredi predkvalifikacij za eurobasket na klop sedel kar sam.

V velikem intervjuju za Sportal.blic je Golemac pojasnil, zakaj je zavrnil Petrovićevo povabilo. "Ne samo da mislim, ampak sem prepričan, da še nimam dovolj izkušenj, da bi opravljal dve službi hkrati. Ker moj način dela in razmišljanja je tak. Ne morem en dan igrati finale pokala, naslednji dan pa priti na reprezentančni zbor. Osredotočiti se moram na to, kar počnem. In da bi šel v reprezentanco brez da vem kdo, kaj, kje in kako je delal ... Najprej bi bilo to neodgovorno od samega sebe. Prija ponudba, zagotovo je tudi to del sanj. Da si trener in si selektor države, v kateri si rojen. Upam, da bo prej ali slej priložnost za to," je dejal Golemac.

Članki iz rubrike