Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 08.05.2021 08:58:02

Budućnost že v finalu, Crvena zvezda zapravila zaključno žogo

Košarkarji črnogorske Budućnosti so prvi finalisti lige Aba, potem ko so v Baru premagali tamkajšnji Mornar z 92:81 in slavili s skupnim izidom 2:0 v zmagah. Crvena zvezda je v Bosni in Hercegovini zapravila priložnost za uvrstitev v finale, potem ko je Igokea zanesljivo slavila z 81:68 in poravnala izid v zmagah na 1:1. Tretja tekma bo v torek.

V dvorani Topolica v Baru sta obe moštvi postregli z učinkovito predstavo v prvem polčasu, ki ga je Budućnost dobila z 52:50. V tretji četrtini pa so gosti stopili na plin in jo končali z 12 točkami razlike. V nadaljevanju so le še nadzorovali položaj na parketu in zanesljivo slavili. Pri zmagovalcih je bil najbolj razpoložen Justin Cobbs z 21 točkami, 17 jih je dodal Amadeo Della Valle, 14 pa Willie Reed. Pri domačih ni bilo izrazitega strelca, Derek Ryan Needham je dosegel 13 točk. Budućnost se bo v finalu borila za drugi naslov v regionalni ligi, potem ko je bila najboljša v sezoni 2017/18.

Medtem ko je drugouvrščena ekipa ligaškega dela napredovala v finale, bo moral prvi nosilec končnice, Crvena zvezda, odigrati še tretjo tekmo v torek proti Igokei.
Bosanski predstavnik je bil ves dvoboj v svoji dvorani v Laktaših boljši tekmec, vodil je tudi za 20 točk na koncu pa slavil z 81:68. Pri domačih sta se najbolj izkazala Anthony Clemmons z 18 in Edin Atić s 17 točkami. Pri Beograjčanih je 17 točk dosegel Ognjen Dobrić.
V polfinale se ni uvrstil nobeden od slovenskih udeležencev lige Aba. Finale se bo začel 15. maja, tako da bo nov prvak lige Aba znan najkasneje 27. maja.

Značke: košarka, liga aba

Članki iz rubrike