Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 07.05.2021 04:54:08

UH, KAKŠNA končnica za Dončića in Dallas! Nova SIJAJNA predstava in ODMEVNA ZMAGA nad zvezdniškim Brooklynom! (video)

Profimedia
Dallas — Brooklyn 113:109

V tesnem finišu rednega dela lige NBA vsak obračun šteje dvojno in to se vidi tudi na parketu. Dallas je pred dvema dnevoma na Floridi odigral obračun z lanskimi podprvaki iz Miamija, Dončić se je znova srečal z Dragićem, pomembno zmago pa so vknjižili Mavericksi in se tako znova povzpeli na peto mesto zahodne konference. Danes je bila na sporedu nova težka preizkušnja.

V Dallas je pripotovala z zvezdami napolnjena zasedba iz Brooklyna, trenutno druge ekipe na lestvici vzhodne konference. Netsi še vedno pogrešajo poškodovanega Jamesa Hardna, a je preostali del velikega trojca, ki ga sestavljata še Kevin Durant in Kyrie Irving, dovolj, da še vedno gre za eno najbolj zastrašujočih ekip v ligi. Brooklyn je imel vlogo favorita, zmaga pa bi mu v tesnem položaju na vrhu vzhoda prav tako pomenila veliko.

Mavericksi tokrat niso odprli srečanja zaspano, kot se je to v letošnji sezoni pogosto dogajalo. Na krilih Luke Dončića in njegovih metov z razdalje so si hitro priigrali majhno prednost, a je bil na nasprotni strani parketa razpoložen tudi Irving. Sledile so številne izmenjave vodstva, polčas se je končal z rezultatom 63:62 za domače.

V drugem polčasu so bili gostje precej bolj uspešni pri zaustavljanju slovenskega košarkarskega asa, Steve Nash se je odločil za podvajanje, Dončić pa je imel s tem ogromno težav pri iskanju pravega meta. V celotnem drugem polčasu je iz igre zadel le še dvakrat, je pa prispeval nekaj ključnih asistenc, s katerimi so njegovi soigralci v zaključek zadnje četrtine pripeljali razmeroma varno vodstvo. Brooklyn se v odločilnih napadih ni uspel zbrati, Dallas je odigral nekaj dobrih, borbenih obrambnih akcij in končalo se je s pomembno zmago domačih. S tem so se Mavericksi vsaj začasno nekoliko utrdili na petem mesti. Luka se je ustavil pri 24 točkah, 10 skokih in 8 asistencah, prvi strelec gostov in srečanja je bil Irving s 45 točkami. Tekmo sta na tribunah spremljala tudi legendarni Dirk Nowitzki in nekdanji predsednik ZDA George W. Bush.

Vrhunci Dončićeve predstave v priloženem posnetku.

Članki iz rubrike