Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
3 08.05.2021 07:11:25

UH, KAKŠNA NOČ! LUKA DONČIĆ je najhitreje v zgodovini lige NBA dosegel... (video)

Profimedia
Dallas Luke Dončića je dosegel izjemno pomembno zmago proti Clevelandu s 110:90 in se utrdil na petem mestu konference.

Slovenski košarkarski as je bil spet najboljši v ekipi Dallasa. Luka Dončić je proti Cavaliersi dosegel 24 točk, dodal osem skokov in še enkrat podal oziroma dosegel asistenco. Je pa Dončić dosegel še en rekord v ligi NBA. Ljubljančan je najhitreje dosegel 5000 točk. To mu je uspelo na vsega 194 tekmah. Postal je tudi četrti najmlajši igralec v ligi NBA, ki mu je uspelo doseči 5000 točk. Dončić je mejnik dosegel ponoči, ko je bil star 22 let in 68 dni. Mlajši od njega so bili LeBron James (21 let 22 dni), Kevin Durant (21 let 133 dni) in Carmelo Anthony (21 let 292 dni). Toda omenjeni igralci so potrebovali več tekem, da so dosegli mejnik 5000 točk.

"Pokazali smo, da smo ena izmed najboljših ekip lige. To je velika stvar, današnja zmaga je bila zelo pomembna, tekmo smo končali brez večjih prask in sedaj čakamo na naslednji obračun," je pred novo tekmo s Clevelandom, ki bo v noči na ponedeljek po slovenskem času, dejal trener Dallasa Rick Carlisle. Po petem slavju v nizu je postal 15. trener v zgodovini lige po številu zmag, ima jih 833, eno več od Cottona Fitzsimmonsa.

Dallas (39 zmag, 28 porazov) pa ima še vedno zmago več in poraz manj od Portlanda (38-29) v boju za peto mesto v zahodni konferenci. Portland Trail Blazers so namreč ugnali branilce naslova Los Angeles Lakers s 106:101 in ekipa iz mesta angelov se je v troboju z Dallasom in Portlandom znašla v najslabšem položaju, na sedmem mestu, iz katerega se v nadaljevanje ligaških obračunom pride le še po dodatnih tekmah. Ekipe čaka le še po pet tekem rednega dela.

Damian Lillard je vodil Portland z 38 točkami, Anthony Davis pa je vpisal 36 točk in 12 skokov v statistiki Lakers, ki so tretjič v nizu igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Jamesa ter izgubili osmič na zadnjih desetih tekmah. Tokratna tekmeca sta bila pred dvobojem izenačena na lestvici.

Zmagali sta tudi košarkarji Miami Heat, ki so Minnesoto Timberwolves s 121:112 odpravil tudi po zaslugi nekdanjega slovenskega kapetana Gorana Dragića. Ta je bil tretji najučinkovitejši strelec domačih in je v 32 minutah dosegel 23 točk, štiri skoke in tri podaje podaje.

Tyler Herro je za Miami zadel 27 točk, Jimmy Butler pa 25. Po zaslugi Herra in Dragića je klop Miamija, ekipa je na šestem mestu vzhodnega dela lige, porazila Minnesotino s 57:19. Miami ima zmago več in poraz manj od sedmega Bostona. Ta je v Chicago klonil proti Bulls z 99:121.

Najboljša ekipa lige Utah Jazz je s 127:120 ugnala Denver Nuggets, za katere Vladko Čančar, tretji Slovenec v NBA, ni dobil priložnosti za igro. Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović je za svoj najboljši dosežek v najmočnejši košarkarski ligi na svetu dosegel 48 košev, osem skokov in dve asistenci.

Denver je v zadnjo četrtino šel s točko prednosti (99:98), Bogdanović je nato zadel tri trojke in dva prosta meta za 11 točk in prinesel zmago Utahu. V ekipi Denverja, ki je tik pred Dallasom na četrtem mestu zahodne konference lige NBA in ima kot zadnja ta čas končnico v rokah, je bil najboljši srbski center Nikola Jokić s 24 koši, devetimi skoki in 13 podajami, Michael Porter ml. je dodal 31 točk.

"Igram vse bolje, moj met je veliko natančnejši kot na začetku sezone. V pravo formo prihajam prav sedaj, ko se začenja počasi končnica, kar je odlično," je dejal Bogdanović, ki je izvrstno nadomestil že nekaj časa poškodovana pomembna moža moštva, Donovana Mitchella in Mika Conleyja.

Članki iz rubrike