Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 07.08.2020 16:12:56

ODMEVNA OKREPITEV! Lani v Panathinaikosu, letos v Cedeviti Olimpiji – MOZAIK JE ZDAJ SESTAVLJEN (video)

Cedevita Olimpija je danes končala kadrovanje, ameriški krilni košarkar je zadnji kamenček v mozaiku.

Ljubljančani so se okrepili s krilnim košarkarjem Rionom Brownom (198 cm). Osemindvajsetletni Američan je podpisal enoletno pogodbo. Brown je del pretekle sezone preživel tudi v Panathinaikosu, sicer pa ima še izkušnje iz Izraela, Belgije, Finske, Francije in Turčije. V zadnji sezoni je v evroligi odigral osem tekem, ob nekoliko nižji minutaži (malo več kot dve minuti na tekmo) pa je na teh osmih tekmah dosegel tri točke. Januarja letos se je preselil k turškemu Tofasu in v evropskem pokalu na treh tekmah beležil 12,7 točke, 3,0 asistence in 2,0 skoka.

V grškem državnem prvenstvu je Brown na osmih tekmah v povprečju dosegal 6,3 točke, 2,3 asistence in 1,8 skoka, v turškem državnem prvenstvu pa je zaigral na petih tekmah in beležil 13,8 točke, 4,2 skoka in 3,2 podaje na obračun.

Veliko boljše predstave, s katerimi si je tudi prislužil mesto v grškem velikanu, je Brown prikazal v sezoni 2018/19, ko je, tudi v Ljubljani, nosil dres grškega Promitheasa Patrasa, s katerim se bo Cedevita Olimpija v sezoni 2020/21 pomerila v skupinskem delu evropskega pokala. V povprečju je dosegal 15,3 točke, 4,8 skoka in 1,9 asistence, na parketu pa je v povprečju prebil 27,6 minute. V devetem krogu skupinskega dela lige prvakov v sezoni 2018/19 je v Ljubljani proti zmajem v 20 minutah igre dosegel štiri točke in temu dodal po dva skoka in asistenci. Leta 2019 je nastopil na tekmi vseh zvezd grškega prvenstva.

Leta 2014 ni bil izbran na naboru lige NBA, kljub vsemu pa je v poletni ligi zaigral na 17 tekmah, in sicer v dresih moštev Charlotte Hornets, Golden State Warriors in Denver Nuggets.

rion brown

Rion Brown
Kariera: Hapoel Tel Aviv (Izrael; 2014), Excelsior Brussels (Belgija; 2014-16), Kataja (Finska; 2016-17), Dijon (Francija; 2017-18), Promitheas Patras (Grčija; 2018-19), Panathinaikos (Grčija; 2019-20), Tofas (Turčija; 2020), Cedevita Olimpija (2020)

Športni direktor Sani Bečirović je zadovoljen z zadnjo okrepitvijo: "Brown ima izkušnje z igranjem na visoki ravni, v svoji karieri pa je nosil dres številnih vrhunskih evropskih kolektivov, ki nastopajo ali pa so nastopali v evroligi, evropskem pokalu ter ligi prvakov. Z dodatkom izkušenega Američana smo zaključili sestavo članskega moštva za novo sezono, zdaj pa se lahko zapremo v dvorano in mirno pripravimo na začetek sezone."

Trener Jurica Golemac je poudaril, da je ekipa z Brownom dobila še zadnji manjkajoči del zgodbe: "Resnično smo zadovoljni. Gre za ostrostrelca, ki najbolje igra prav v uigranem sistemu z ostalimi soigralci. Dolgo smo iskali takšnega igralca in prepričani smo, da smo našli košarkarja, ki nam bo lahko pomagal pri naši dobri igri in pri naši konkurenčnosti v vseh tekmovanjih. Komaj čakamo, da se nam pridruži in da pokaže svojo kvaliteto."

Rion Brown je vesel, da bo v prihajajoči sezoni nosil dres Cedevite Olimpije: "O ljubljanskem klubu sem slišal številne lepe stvari in komaj čakam, da spoznam soigralce ter navijače v Areni Stožice."

Članki iz rubrike