lepotica Dobra karma

Andreja Novak: jesensko enakonočje ima za vas ...

potrč marko Svet24.si

VIDEO: Marko Potrč o nesmiselnih ukrepih: Nimamo ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

francija, šola, koronavirus Svet24.si

Telefoni pregorevajo: ogorčeni klici učiteljev, ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Modne kombinacije za šolarje Najstnica.si

Tri modne kombinacije za šolarje

ku
ku
0 07.08.2020 11:01:50

RAZKRITJE! Kako je Dončić v časovni bitki prestopil k Realu? "K meni v pisarno je prišel njegov oče Saša in ..."

Luka je danes že zvezdnik lige NBA, pri 13 letih pa je s prestopom iz Olimpije v madridski Real storil prvo stopničko na poti do zvezd.

Nekdanji košarkar Olimpije in grškega Arisa Slobodan Subotić, na EuroBasketu 2003 tudi selektor slovenske izbrane vrste, je bil na začetku sezone 2012/13 poldrugi mesec športni direktor Olimpije. V tistem kratkem času je s podpisom na Dončićevi izpisnici čudežnega fanta poslal v svet. "Takrat je k meni v pisarno prišel njegov oče Saša in rekel, da imajo samo tri dni časa, da lahko podpiše za Real. Poklical sem na košarkarsko zvezo in za mnenje vprašal Janeza Drvariča, ki se razume na te stvari. Pozanimal sem se, ali lahko zanj dobimo kakšno odškodnino. Čeprav so mi rekli, da za trinajstletnika to ni mogoče, sem izpisnico vseeno podpisal, pred tem pa sem si ga šel še ogledat na trening. Navdušilo me je, da so na koncu že vsi končali trening in si že sezuli športne copate, Luka pa je še naprej metal na koš. To je bil zame zelo dober znak. Zdaj lahko rečem, da sem zelo vesel, da sem se tako odločil."

Subotić je nad Dončićevim košarkarskim razvojem navdušen. Prepričan je, da je slovenska reprezentanca brez njega slabša vsaj za 50 odstotkov. "Če ne še več. To je normalno kot dan in noč." In kako ga spremlja? "Tekem večinoma ne gledam v živo, saj so na sporedu ponoči, le če je kakšna pred polnočjo. Gledam pa vrhunce tekem, poslušam intervjuje in njegove izjave. Zdi se mi, da je fant precej na trdnih tleh, kar mi je zelo všeč. Tudi sam se kot igralec nisem hotel preveč izpostavljati."

Članki iz rubrike