požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

ku
ku
0 07.08.2020 11:01:50

RAZKRITJE! Kako je Dončić v časovni bitki prestopil k Realu? "K meni v pisarno je prišel njegov oče Saša in ..."

Luka je danes že zvezdnik lige NBA, pri 13 letih pa je s prestopom iz Olimpije v madridski Real storil prvo stopničko na poti do zvezd.

Nekdanji košarkar Olimpije in grškega Arisa Slobodan Subotić, na EuroBasketu 2003 tudi selektor slovenske izbrane vrste, je bil na začetku sezone 2012/13 poldrugi mesec športni direktor Olimpije. V tistem kratkem času je s podpisom na Dončićevi izpisnici čudežnega fanta poslal v svet. "Takrat je k meni v pisarno prišel njegov oče Saša in rekel, da imajo samo tri dni časa, da lahko podpiše za Real. Poklical sem na košarkarsko zvezo in za mnenje vprašal Janeza Drvariča, ki se razume na te stvari. Pozanimal sem se, ali lahko zanj dobimo kakšno odškodnino. Čeprav so mi rekli, da za trinajstletnika to ni mogoče, sem izpisnico vseeno podpisal, pred tem pa sem si ga šel še ogledat na trening. Navdušilo me je, da so na koncu že vsi končali trening in si že sezuli športne copate, Luka pa je še naprej metal na koš. To je bil zame zelo dober znak. Zdaj lahko rečem, da sem zelo vesel, da sem se tako odločil."

Subotić je nad Dončićevim košarkarskim razvojem navdušen. Prepričan je, da je slovenska reprezentanca brez njega slabša vsaj za 50 odstotkov. "Če ne še več. To je normalno kot dan in noč." In kako ga spremlja? "Tekem večinoma ne gledam v živo, saj so na sporedu ponoči, le če je kakšna pred polnočjo. Gledam pa vrhunce tekem, poslušam intervjuje in njegove izjave. Zdi se mi, da je fant precej na trdnih tleh, kar mi je zelo všeč. Tudi sam se kot igralec nisem hotel preveč izpostavljati."

Članki iz rubrike