dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

nu
nu
5 09.07.2020 21:10:34

ČUDOVITA GESTA: Dončić ne bo več Dončić, ampak bo na hrbtu nosil TOLE

Reuters
Luka Dončić se bo »preimenoval«.

Luka Dončić se pod mehurčkom na Floridi že pripravlja na nadaljevanje oziroma zaključek sezone lige NBA. Slednjega bo poleg koronavirusa zaznamovalo tudi gibanje za rasno in socialno enakost oziroma pravičnost.

Številni košarkarji na dresih tako ne bodo imeli izpisanih priimkov, temveč slogane oziroma sporočila. Igralci so lahko izbirali med sledečimi: Black Lives Matter, Say Their Names, Vote, I Can't Breathe, Justice, Peace, Equality, Freedom, Enough, Power to the People, Justice Now, Say Her Name, Sí Se Puede (Yes We Can), Liberation, See Us, Hear Us, Respect Us, Love Us, Listen, Listen to Us, Stand Up, Ally, Anti-Racist, I Am A Man, Speak Up, How Many More, Group Economics, Education Reform in Mentor.

Neameriški košarkarji v vrstah Dallasa Dončić, Kristaps Porzingis, Boban Marjanović in Maxi Kleber so se odločili za besedo Equality, ki jo bodo imeli na hrbtu izpisano v maternem jeziku. Dončić bo tako nosil ENAKOPRAVNOST. In potem so sledili še drugi prevodi: VIENLIDZIBA na hrbtu Porzingisa, IGUALDAD na hrbtu Baree, GLEICHBERECHTIGUNG na hrbtu Kleberja in EQUALITY na hrbtu Hardawayja.

'Equality' oziroma enakost, ker tako košarkarji Dallasa stopijo na parket oziroma vstopijo v igro. In to je univerzalen jezik, kot so zapisali na družbenem omrežju ob objavljenem videoposnetku.

Članki iz rubrike