mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 03.02.2020 19:43:45

OZADJE PRESTOPA KOPER-LJUBLJANA: Igralec zadovoljen z razpletom, v Kopru pa PRESENEČENI

aba
Slovenski košarkarski prvak Koper Primorska je sporazumno prekinil sodelovanje s 26-letnim centrom Ivanom Marinkovićem, so sporočili iz kluba. Marinković bo kariero nadaljeval pri Cedeviti Olimpiji.

Marinković, srbski košarkar, ki ima tudi slovenski potni list, je v Koper prišel v začetku sezone 2018/19 in s klubom že v uvodni sezoni osvojil vse štiri možne lovorike, državno prvenstvo, pokalno tekmovanje, ligo Aba 2 in slovenski superpokal.

V tej sezoni je v državnem prvenstvu povprečno dosegal po 14,1 točke in 4,4 skoka, v ligi Aba pa v povprečno 22 minutah na parketu 10,6 točke in 5,8 skoka na tekmo.



"Po prejeti ponudbi s strani Cedevite Olimpije, da že letos okrepim njihove vrste, je vodstvo Koper Primorske prisluhnilo moji želji in dogovorili smo se za sporazumno prekinitev sodelovanja. Z ekipo smo dosegli veliko uspehov, v Kopru in klubu pa sem preživel nekaj najlepših trenutkov v karieri, zato odhod nikakor ne bo lahek. Žal so se sicer še vedno visoki cilji kluba v zadnjem času malo spremenili, sam pa se vseeno želim že v naslednji sezoni preizkusiti še v kakšnem evropskem tekmovanju. Hvala klubu za razumevanje, želim jim veliko sreče in uspehov še naprej," je dejal Marinković.

Vodja ekipe Goran Jagodnik pa je dodal: "Ne skrivamo, da nas je ponudba ljubljanskega kluba, ki jo je prejel Marinković v tako zelo pomemben obdobju sezone, presenetila. Vseeno smo prisluhnili željam in ciljem igralca ter se z njim dogovorili, da kljub sklenjeni pogodbi še za naslednjo sezono sporazumno prekinemo sodelovanje."

Članki iz rubrike