stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 22.07.2019 09:00:38

BUM! Nova okrepitev v Stožicah! Prihaja TALE ameriški organizator igre!

Reuters
Cedevita Olimpija ima novo okrepitev.

V Stožicah bo naslednjo sezono igral tudi Američan Codi Miller-McIntyre, ki je z zmaji podpisal enoletno pogodbo. V zadnji sezoni je bil soigralec Marka Simonovića pri Zenitu.

Gre za nekdanjega študenta Univerze Wake Forest, kjer je danes 25-letni organizator igre v štirih letih skupno dosegel 1329 točk in podelil 441 asistenc. Leta 2016 se je prijavil na nabor lige NBA, a ni bil izbran, zato je istega leta svoje prve profesionalne korake napravil v dresu belgijske ekipe Lueven Bears. Takoj je bil prvi strelec in asistent belgijskega državnega prvenstva.

Pred začetkom sezone 2017/18 se je preselil k Parmi, sezono 2018/19 pa začel ob boku novinca v ligi NBA Luke Dončića kot član moštva Dallas Mavericks, a v najmočnejši ligi na svetu ni zaigral. Telički iz Teksasa so ga poslali v razvojno ligo k ekipi Texas Legends, za katero je odigral osem tekem in v svojo statistiko dodal 10,6 točke, 6,5 podaje, 5,8 skokov in 1,9 ukradene žoge na obračun.

Novembra istega leta pa se je preselil v ruski Zenit, za katerega je nastopil na osmih tekmah EuroCupa in v povprečju dosegal 5,8 točke, 5,6 podaje in 1,9 skoka v 22,0 minutah igre, v Ligi VTB pa je zaigral 26 tekmah in v 23,8 minutah igre beležil 9,3 točke, 5,4 podaje in 3,2 skoka.

Trener Olimpije Slaven Rimac ga je spremljal na poletni ligi NBA, kjer je Miller-McIntyre nosil dres Los Angeles Lakers. Zaigral je na štirih tekmah, v povprečju pa na parketu preživel 24,5 minute in dosegal 9,8 točke, temu pa je dodal še 6,3 skoke in 6,0 podaj na obračun. Bil je najboljši podajalec Jezernikov, drugi skakalec in četrti najboljši strelec. S tem je zadovoljil okus hrvaškega stratega, da mu je ta podelil dirigentsko palico Cedevite Olimpije. »Codi Miller-McIntyre je igralec, za katerega verjamemo, da se odlično vklaplja z vsem, kar imamo trenutno v kadru in z igro, kakršno želimo gojiti. Je organizator igre, ki ima višino in moč ter lahko igra na več igralnih položajih. Minula sezona v St. Peterburgu je bila zanj malo bolj skromna, a drugi del sezone, pod novim trenerjem, je igral tako, kot je potrebno, čvrsto, z dobro organizacijo igre, kar pričakujemo od njega tudi pri nas. Moštvo zdaj dobiva končno podobo in kot glavni trener sem zadovoljen z igralci, ki smo jih pripeljali do zdaj,« je dejal hrvaški strateg.

»Želim se zahvaliti Cedeviti Olimpiji. Veselim se skorajšnjega začetka sezone. Menim, da prihajajoča sezona lahko postane posebna, a pred nami je veliko dela. Nič ne bo enostavno. Naši cilji bodo najvišji v vseh tekmovanjih, v katerih bomo zaigrali. Da pa bi vse to lahko dosegli, bo potrebnega veliko dela in treningov. Zelo se veselim začetka sezone, in da končno spoznam vse soigralce,« pa je ob prihodu v Ljuljano povedal novi adut zmajev.

Članki iz rubrike