horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
6 20.07.2019 08:41:56

BOMBA iz Stožic! To je TISTO, kar so ČAKALI NAVIJAČI! Velika OKREPITEV za CEDEVITO OLIMPIJO!

www.alesfevzer.com
Cedevita Olimpija je svoje vrste okrepila še z enim članom zlate slovenske moške članske reprezentance iz leta 2017.

Edu Muriću, Martinu Kramplju, Mirku Mulaliću in Saši Zagorcu, ki so se Cedeviti Olimpiji pridružila v tem poletju, se bo pridružil še en košarkar s slovenskim potnim listom. Dres ljubljanskih zmajev bo po šestih letih znova oblekel Jaka Blažič, ki je minulo sezono igral za Barcelono. 29-letni Blažič je z ljubljanskim klubom podpisal dveletno pogodbo.

"Občutki ob vrnitvi so dobri. Vesel sem, da se po šestih sezonah vračam v Ljubljano. Upam pa, da bodo občutki ob koncu sezone še boljši. Pogodbo je lahko podpisati, a še bolj pomembno je na igrišču pokazati pravo stvar," je po vrnitvi v domovino dejal Blažič.


Leta 2011 je prvič prišel v takratno Union Olimpijo. Nosilec igre ljubljanskega kluba je postal v sezoni 2012/13, ko je v evroligi v povprečju dosegal 12,4 točke, 4,0 skoka in 1,9 podaje na tekmo, pred začetkom sezone 2013/14 pa se preselil v Crveno zvezdo.

V Beogradu se je zadržal dve sezoni, sledila pa je selitev v Baskonio. Sezono 2017/18 je igral pri Andorri, pred začetkom prejšnje pa je prestopil v vrste španskega velikana Barcelone. V dresu katalonskega kluba je Blažič v minuli sezoni zaigral na 27 tekmah španskega državnega prvenstva in 25 evroligaških tekmah. Na evropskem prizorišču je v 13,2 minutah igre v povprečju dosegal 5,2 točki, 2,3 skoke in 0,6 podaje, v ligi Endesa pa je beležil 5,6 točke, 2,4 skoke in 0,8 podaje v 13,3 minutah igre.

"Izredno veseli in ponosni smo, da se v vrste Cedevite Olimpije vrača Jaka Blažič. Jaka je kot mladenič prišel v Ljubljano, nato pa iz nje odšel in pustil svoj pečat v številnih velikih evropskih klubih, leta 2017 pa bil tudi del slovenske košarkarske pravljice. V dres zmajev se Blažič vrača kot izoblikovan igralec, ki ima še prostor za napredek, in verjamem, da se bo s svojim načinom igre zelo dobro ujel v naše moštvo," je po prihodu Blažiča dejal športni direktor ljubljanske ekipe Sani Bečirović.

Članki iz rubrike