Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 13.07.2019 14:08:23

Novi trener CEDEVITE OLIMPIJE jasno in glasno SPOROČA: Slovenci ali Hrvati? Igralci bodo ...

Cropix
Košarkarje Cedevite Olimpije bo v novi sezoni vodil hrvaški strokovnjak Slaven Rimac, ki se je v zadnjih dneh mudil v ZDA na poletni ligi NBA. Po petkovem žrebu skupin za novo tekmovalno sezono evropskega pokala je Rimac dejal, da v evropskem pokalu ni lahkih tekmecev in da bodo ljubitelji košarke lahko uživali v vrhunskih predstavah.

"V evropskem pokalu ni lahkih skupin. Seznami igralcev posameznih ekip še niso povsem znani, moštva se še vedno sestavljajo, zato je težko povedati, ali je za nami žreb, ki nam je prinesel težko ali lažjo skupino. Nenazadnje tudi sestava naše ekipe še ni zaključena. Nedvomno bomo v tej sezoni priča vsaj petim vrhunskim tekmam v Stožicah na evropskem prizorišču, naši navijači pa bodo lahko uživali v vrhunski košarki," je po žrebu povedal Rimac.

Ljubljanski ekipi je petkov žreb skupin v Barceloni prinesel boje v skupini C, njene tekmece pa bodo turška Darussafaka Tekfen, ruski Kazan, italijanska Brescia, španski Joventut in francoski Nanterre 92.

rimac
Cropix

Trenutno je na seznamu igralcev Cedevite Olimpije osem igralcev iz minule sezone. Iz Cedevite sta prišla Filip Krušlin in Andrija Stipanović, v Zagrebu je minulo sezono igral tudi Edo Murić, ki je pred dnevi podpisal pogodbo s Cedevito Olimpijo, novinec v moštvu pa je Martin Krampelj, ki se je štiri sezone kalil v ameriški študentski Ligi NCAA.

"Moramo razumeti, da se s sestavo ekipe še vedno ukvarjamo, saj smo bili do zdaj v glavnem osredotočeni na prekinitev pogodb z nekaterimi igralci. Naša želja je mešanica domačih in tujih košarkarjev. Nekateri košarkarji, ki jih želimo pripeljati v Ljubljano, imajo na mizi več ponudb, zato je razumljivo, da se še niso odločili, kje bodo nadaljevali s svojo kariero. Pri nekaterih zadevah malenkost zaostajamo za predvideno časovnico, ampak to je razumljivo, saj ekipo sestavljamo praktično na novo," je trenutno stanje pri sestavljanju moštva opisal Rimac.

rimac
Cropix
"Jedro moštva morajo sestavljati slovenski košarkarji. V zadnjih dneh se pogovori z igralci odvijajo v pravo smer, toda dokler niso dogovori dokončno sklenjeni, ne moremo nič zagotovo trditi. Iščemo igralce, ki se bodo dobro vklopili v ekipo in sprejeli našo košarkarsko filozofijo. Pričakujem, da bomo v naslednjih dneh pripeljali še kakšnega slovenskega košarkarja, prav tako pa opazujemo tudi tuje igralce, s katerimi že potekajo pogovori," je še dodal Hrvat na klopi zmajev.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike