Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

milan štefe ivo svetina Svet24.si

Poslovil se je slovenski igralec Milan Štefe

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

11otrok1 Svet24.si

Kar enajst otrok hlača po njihovi hiši

Foto Tibor Golob Njena.si

Alya za las ušla smrti

IMG_0363 Njena.si

Bo Nika Zorjan podlegla plastičnim operacijam

ku
ku
4 30.05.2019 21:09:59

SENZACIJA! Tedeschi seli Cedevito v Stožice, sledi Olimpijin napad na evroligo

Košarkarji Petrola Olimpije imajo za seboj klavrno sezono, še nikoli slabše. Po zadnjem mestu v ligi ABA in izpadu v drugo ligo se oprijemajo različnih scenarijev obstanka med najboljšimi.

Upanje je sprva ponudil pirejsi Olympiacos, ki 'beži' iz Grčije in želi v ligo ABA. Če bi se to res zgodilo, pa zdaj niti ne kaže, da se bo res, bi število udeležencev moral dopolniti še en klub, bodisi prav Olimpija ali morda makedonski MZT. To je bilo v minulih dneh slišati po koluarjih, a skupščina lige ABA v Banjaluki glede tega ni prinesla nič oprijemljivega. Celo nasprotno. Odločitev o tej zadevi je bila naposled preložena na ponovljeno skupščino, do katere bo prišlo čez teden ali dva.

Zdaj pa je kot strela z jasnega odjeknila novica, ki prihodnost zmajev postavlja pod povsem drugačno luč. Obeta se namreč pretres na relaciji Ljubljana–Zagreb, Olimpija naj bi postala Cedevita Olimpija. Emil Tedeschi, lastnik Atlantic Grupe, namreč išče nove niše, da bi njegova vlaganja v košarko, med katerimi je v zadnjih desetih letih potrošil nekaj deset milijonov, končno dobila smisel. Tedeschi je, vsaj tako lahko razumemo, nejevoljen, ker Cedevita v njegovem Zagrebu ni postala tisto, kar si je zamislil: nedotakljiv evroligaš, ki uživa veliko podporo navijačev in ki bo postal pomemben evropski igralec.Tedeschi želi svoj projekt odpeljati preko meje. Hitro so se začela pojavljati ugibanja o Sarajevu, Gradcu, tudi Trstu, kot najbolj realno pa se je pokazalo sodelovanje z Ljubljano. Cedevita Olimpija bi tako v novi sezoni lige ABA igrala pomembno vlogo v ligi ABA, v kateri bi napadla naslov in uvrstitev v evroligo, ob tem bi nastopala tudi v evropskem pokalu. Proračun ekipe naj bi znašal 2,5 milijona evrov. Cedevitini ljudje bi imeli pri tem praktično vse ključne funkcije v klubu in tako bi v Ljubljano prišel direktor Davor Užbinec, trener pa bi bil Slaven Rimac; poiskati bi bilo treba le še športnega direktorja. Obenem bi se v Stožice preselili igralci Cedevite, ki imajo pogodobe za naslednjo sezono - Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domagoj Bošnjak in Darko Bajo.

Nemogoče? Privlečeno za lase? V igri kapitala je vse mogoče. Morda pa se v Stožicah obeta dolgo vroče poletje ...

Članki iz rubrike