phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

04-tv-dobrizdravniki-2-dobrizdravnik Njena.si

Skrita vloga zvezdnika v seriji Dobri zdravnik

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

ku
ku
4 30.05.2019 21:09:59

SENZACIJA! Tedeschi seli Cedevito v Stožice, sledi Olimpijin napad na evroligo

Košarkarji Petrola Olimpije imajo za seboj klavrno sezono, še nikoli slabše. Po zadnjem mestu v ligi ABA in izpadu v drugo ligo se oprijemajo različnih scenarijev obstanka med najboljšimi.

Upanje je sprva ponudil pirejsi Olympiacos, ki 'beži' iz Grčije in želi v ligo ABA. Če bi se to res zgodilo, pa zdaj niti ne kaže, da se bo res, bi število udeležencev moral dopolniti še en klub, bodisi prav Olimpija ali morda makedonski MZT. To je bilo v minulih dneh slišati po koluarjih, a skupščina lige ABA v Banjaluki glede tega ni prinesla nič oprijemljivega. Celo nasprotno. Odločitev o tej zadevi je bila naposled preložena na ponovljeno skupščino, do katere bo prišlo čez teden ali dva.

Zdaj pa je kot strela z jasnega odjeknila novica, ki prihodnost zmajev postavlja pod povsem drugačno luč. Obeta se namreč pretres na relaciji Ljubljana–Zagreb, Olimpija naj bi postala Cedevita Olimpija. Emil Tedeschi, lastnik Atlantic Grupe, namreč išče nove niše, da bi njegova vlaganja v košarko, med katerimi je v zadnjih desetih letih potrošil nekaj deset milijonov, končno dobila smisel. Tedeschi je, vsaj tako lahko razumemo, nejevoljen, ker Cedevita v njegovem Zagrebu ni postala tisto, kar si je zamislil: nedotakljiv evroligaš, ki uživa veliko podporo navijačev in ki bo postal pomemben evropski igralec.Tedeschi želi svoj projekt odpeljati preko meje. Hitro so se začela pojavljati ugibanja o Sarajevu, Gradcu, tudi Trstu, kot najbolj realno pa se je pokazalo sodelovanje z Ljubljano. Cedevita Olimpija bi tako v novi sezoni lige ABA igrala pomembno vlogo v ligi ABA, v kateri bi napadla naslov in uvrstitev v evroligo, ob tem bi nastopala tudi v evropskem pokalu. Proračun ekipe naj bi znašal 2,5 milijona evrov. Cedevitini ljudje bi imeli pri tem praktično vse ključne funkcije v klubu in tako bi v Ljubljano prišel direktor Davor Užbinec, trener pa bi bil Slaven Rimac; poiskati bi bilo treba le še športnega direktorja. Obenem bi se v Stožice preselili igralci Cedevite, ki imajo pogodobe za naslednjo sezono - Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Domagoj Bošnjak in Darko Bajo.

Nemogoče? Privlečeno za lase? V igri kapitala je vse mogoče. Morda pa se v Stožicah obeta dolgo vroče poletje ...

Članki iz rubrike