GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ku
ku
3 01.06.2019 02:27:53

ANKETA! Ali bi bila združitev s Cedevito dobra za Olimpijo? Kaj pravijo Sagadin, Dončić, Kotnik ...?

Kako komentirate morebitno združitev Olimpije s Cedevito? Ali bi bila to dobra poteza za ljubljanski klub?

Zmago Sagadin
"To me preseneča, čeprav sem vedel, da ni nemogoče, saj se je propad kluba iz Zagreba nakazoval že pred tremi meseci. Za ta projekt so v Zagrebu zmetali stran že ogromno denarja, in če se evropski projekt ni obnesel pri njih, se ne bo niti v Ljubljani. Tu gre spet za neko umetno tvorbo, ki smo jo pred leti v Ljubljani že imeli z Modul groupom, in to gotovo ni dobro. Umetne tvorbe se nikoli niso dobro prijele in tudi ne vidim, kakšno korist bi poleg igranja v ligi ABA, iz katere je izpadla, lahko imela Olimpija. Jaz tega nikakor ne podpiram."

Radovan Lorbek
"Odvisno od vsebine. Če bo dogovor v korist Olimpije in slovenske košarke, nimam nič proti, hudič pa se vedno skriva v podrobnostih. Sliši se sicer dobro, še posebej če se bodo dogovorili s sponzorji. Vsak finančni vložek je vedno dobrodošel, ve se, da je povprečen proračun za evroligo 22 milijonov evrov, za evropski pokal pa 10 milijonov. Ne vem sicer, kako bi reagiral Petrol in ali bo ime kluba ostalo, a se bodo že dogovorili. Menim, da so pri Atlantic Grupi naredili napako že, ko se niso raje povezali s Cibono, ki ima svojo tradicijo in navijače."

Saša Dončić
"S tem projektom nisem najbolj seznanjen, vem le, kar sem prebral v medijih. Vse skupaj se mi zdi precej nenavadno, za primer, da bi se dva kluba kar tako združila, po pravici povedano, še nisem slišal. Menim, da je Ljubljana takšen projekt sposobna izpeljati tudi sama. Olimpija ima ob tem precej daljšo tradicijo kot Cedevita. Vse skupaj se mi zdi precej čudno; ne ve se, kdo bo tu glavni, kdo bo vse skupaj vodil ... Kako bo, bo pokazal čas, sem pa do vsega skupaj malce skeptičen."



Slavko Kotnik
"Za zdaj se mi vse skupaj zdi precej privlečeno za lase in me spominja na tisti pregovor naših južnih bratov: 'Baba čula, baba rekla.' V to ne verjamem preveč, čeprav niti ne bi bilo slabo, če bi do tega dejansko prišlo. Predsednik Cedevite Emil Tedeschi je vendarle zrel človek, ki ima z vlaganjem v različne projekte že veliko izkušenj. Res je, da mu do zdaj ni vedno uspelo, morda tudi zaradi nezaupanja določenih ljudi. Če bi tu dejansko združili moči, bi se lahko izšlo dobro, a za zdaj ostajam skeptičen."

Jaka Daneu
"Podrobnosti ne poznam, verjetno pa bi bila to še edina rešitev, ki bi Olimpijo pripeljala v prvo ligo ABA in evropski pokal. Ne vem, koliko je vse skupaj resno, domnevam pa, da je Tedeschi obupal nad stanjem v Zagrebu in bo zdaj poskušal še tu. Videli bomo, kdo in na kakšen način bo ta projekt sploh vodil, če se bodo seveda uspeli dogovoriti. Za Olimpijo je to najbrž edina rešitev, druga stvar pa je, kaj to za klub pomeni na dolgi rok. Za tem projektom bi morali stati vsi, nič pa ne gre čez noč."

Članki iz rubrike