image008 Odkrito.si

V slovo fantku, ki je združil Slovenijo

madonna eurosong Svet24.si

Madonna sramotno priredila evrovizijsko polomijo

pomladna metulja Petisvet.si

Opozorilo za ta teden: izogibajte se govorjenju ...

nosečka Svet24.si

Bi svojemu otroku nadeli tako zelo nenavadno ime?

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Po Miši Molk o Zali in Gašperju brez dlake na ...

ana urbanc Njena.si

Izdalo jo je zdravje

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

ku
ku
0 27.04.2019 06:59:02

Zmago Sagadin KRITIČNO do razmer v ligi ABA in do politike na Polzeli, v Šentjurju ...

www.alesfevzer.com
Dogodki na peti finalni tekmi lige ABA v Beogradu med Crveno zvezdo in Budućnostjo so odprli Pandorino skrinjico.

Zmago Sagadin je eden tistih, ki je v regionalni ligi oral ledino. Je eden od ustanoviteljev, zato ga trenutno stanje še posebej boli. Predvsem pa vidi težavo, ker je v ligi preveč odsluženih tujcev: "Na vsaki tekmi gledamo legijo tujcev, na drugi strani pa klubi ne proizvajajo domačih igralcev. Včasih je bilo to tekmovanje, ki mu je celo liga NBA priznavala, da se v njem razvijajo mladi igralci. Zdaj igrajo le še tujci, ki le jemljejo denar. To je katastrofa za klube."

Obenem klubi iz regije nimajo več pravega stika z evropskim vrhom. "To je več kot očitno. Niti eden klub iz teh prostorov ni konkurent za evropski vrh. Budućnost je v tej sezoni igrala v evroligi in s svojimi igrami lepo pokazala, da ne sodi v to tekmovanje. Tudi Cedevita in Crvena zvezda v evropskem pokalu nista pokazali ničesar. Na koncu koncev je tam v vrhu Andorra, kar marsikaj pove."Sagadin težave ne vidi v denarju, ampak v filozofiji, v pristopu. "Poglejte, jaz sem 17 let ustvarjal v Olimpiji in vedno imel isto idejo. Vsako sezono sem v ospredje postavil dva mlada igralca. Kako? Postavil sem ju v prvo peterko, ne pa na konec rezervne klopi. Zdaj pa gledam tekmo med dvama vasema - med Polzelo in Šentjurjem. Vsaka ekipa ima tri ali štiri črnce. To je lažja pot, namesto da bi delali, selekcionirali. Šefi klubov imajo neke svetovalce, ki naj bi vse vedeli, v resnici pa nimajo pojma o klubski politiki. Ob vsem tem pa izgublja predvsem košarka. Dvorane so prazne, otrok je vse manj. Položaj res ni dober."

Dotaknil se je tudi razdora oziroma vojne med Fibo in evroligo. "Oni se kregajo, a to ne pomaga. V evroligi igrajo tretjerazredni tujci. Pomislite, to so tujci, ki ne morejo igrati v ligi NBA, niso dovolj dobri niti za razvojno ligo NBA, niti za Kitajsko. Evroliga je zanje komaj četrta opcija. Lahko si zamislite, kakšna je šele kvaliteta tujcev, ki pridejo v ligo ABA. In na koncu, kakšna je kvaliteta tujcev, ki igrajo v Polzeli ali Šentjurju ..."

Članki iz rubrike