Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 27.04.2019 00:28:21

Po sramoti v Beogradu skrajni ukrep Črnogorcev - Budućnost ZAPUŠČA LIGO ABA!

Profimedia
Budućnost se ne da kar tako. Črnogorci so sicer izgubili naslov prvaka lige ABA in mesto v evroligi, vendar ...

Predsednik kluba Dragan Bokan je v intervjuju v teve oddaji 'Živa resnica' razkril marsikaj, predvsem pa je postregel s pravo bombo: Budućnost zapušča ligo ABA!

Črnogorci so od vodstva lige zahtevali, da razveljavi rezultat finalne serije, ki jo je Crvena zvezda dobila s 3:2 v zmagah. "Še najmanjša težava je naslov prvaka. Ali bo finalna serija res razveljavljena, pravzaprav za mene ni težava. V naši zahtevi ni le interes Budućnosti, ampak vseh klubov, ki tekmujejo v ligi ABA. Mi smo zbrali skupino pravnikov in prišli do zaključka, da moramo rešiti regionalno tekmovanje. To je dokončno umrlo, obstaja pa veliko ljudi, ki imajo radi ta šport in želijo, da bi liga ABA še naprej živela. V tem trenutku ta ne obstaja več, mi je nimamo, niti nimamo stikov s tem tekmovanjem."

dragan bokan
sn


Vodstvo Budućnosti je peto tekmo spremljalo iz Podgorice, saj jim v beograjski dvorani niso mogli zagotoviti varnosti. "Veliko ljudi mi je svetovalo, naj ne pridem na tekmo. Upravni odbor kluba je bil tako v Podgorici, kjer pa smo imeli vse informacije. Naša ekipa je po incidentu dobila dva opomina, dobila je pet minut časa, da se pojavi na igrišču, sicer bi tekmo izgubili z 20:0. Ko nismo želeli popustiti, sem dobil klic od namestnika direktorja kluba Marka Šegereca, ki mi je dejal, da so bili napadeni. Niso vedeli, ali je bolje, da grejo na parket ali ne. Skrbelo nas je za igralce, obenem smo želeli klubu zagotoviti tekmovanje v ligi ABA in v evropskih tekmovanjih. Ampak, pred slačilnico so napadli Šegereca, očevidca sta bila tudi glavni sodnik in delegat. Tudi zaradi tega smo zelo odločni v zahtevi, da se finalna serija razveljavi. Če se to ne bo zgodilo, liga ABA ne obstaja več."

delije buducnost 2
Profimedia


Bokan je bil kritičen tudi do tekem v Podgorici. "Tretja tekma je sramota za Budućnost, to pravim povsem iskreno. Tekma je bila zelo slabo organizirana, zato bi morala biti Budućnost kaznovana in to se je tudi zgodilo. Na drugi strani razumem odziv navijačev, ki so bili izzvani z dogodki na prvih dveh tekmah v Beogradu, ko so žalili Črno goro, naš narod in predsednika."

Predsednika Budućnosti skrbi, kako se bo na vse skupaj odzvala evroliga: "Prvi dan po praznikih ji bomo poslali ves material. Lige Nebojše Čovića ne bomo igrali, o tem ni nobenega dvoma. Pred finalno serijo sem se pogovarjal tudi s prvim človekom evrolige Bertomeujem. Dogovorila sva se, da bomo zaprosili za posebno povabilo. Dobil ga bo predstavnik lige ABA, lige VTB ali turškega prvenstva." 

Značke: budućnost, liga-aba

Članki iz rubrike