Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 28.11.2018 13:07:27

Ljubljančani so se po dobrem mesecu zahvalili ameriškemu organizatorju igre

alesfevzer.com
Košarkarski klub Petrol Olimpija Ljubljana in ameriški organizator igre Scottie Reynolds sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Enaintridesetletni Američan Ljubljančane zapušča po dobrem mesecu, čeprav je s klubom podpisal enoletno pogodbo.

Reynolds je Ljubljančane okrepil v začetku oktobra, po tem ko je sezono začel brez kluba. Kot pomembno okrepitev ga je napovedal zdaj že nekdanji trener Zoran Martić, ki ga je novembra nasledil Srb Saša Nikitović.

Reynolds je za klub iz prestolnice zaigral na desetih tekmah (pet v ligi prvakov, štiri v ligi ABA, eno v ligi Nova KBM), najboljšo predstavo pa je prikazal v osmem krogu lige ABA, ko je proti Igokei 21 točkam dodal štiri podaje in tri skoke, a hkrati izgubil sedem žog.

V evropskem tekmovanju je v 21 minutah v povprečju dosegal 8,6 točke in 5,0 podaje na tekmo, v regionalnem tekmovanju v 27,8 minutah 12,8 točke in 5,5 podaje na tekmo, v državnem prvenstvu pa je na obračunu s Hopsi v 32 minutah vknjižil 16 točk in devet podaj.



Reynolds je, čeprav Američan, ni bil udeležen na naboru lige NBA, leta 2010 je podpisal s Phoenix Suns, a po sodelovanju v poletni ligi ni zaigral v severnoameriški košarkarski ligi.

V Evropi je med drugim nosil dres Antalyje, Nymburka, Bešiktaša, Brindisija ter Cibone, v sezoni 2017/18 pa je igral za Zenit iz Sankt Peterburga. V sezoni 2016/17, ki jo je preživel v Zagrebu, je v povprečju beležil 6,94 podaje na tekmo in bil drugi najboljši asistent regionalnega tekmovanja.

Ljubljanski kolektiv je v uvodnih dneh mesecih igral pod pričakovanji, zaradi česar je prišlo do trenerske menjave. Na triindvajsetih tekmah v štirih različnih tekmovanjih je Olimpija zabeležila vsega sedem zmag in kar šestnajst porazov, le v državnem prvenstvu imajo Ljubljančani pozitiven izkupiček (5:2).

Članki iz rubrike