Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ku
ku
0 14.04.2018 14:06:43

ŠKANDAL! Četrte tekme finala lige ABA nocoj ne bo! Predsednik Crvene zvezde z vsemi topovi nad Slovenca

Nebojša Čović
Crvena zvezda in Budućnost se merita v finalu lige ABA. Po treh tekmah so v prednosti Črnogorci, ki imajo dve zmagi in za naslov prvaka potrebujejo le še eno. Zaključno žogico bi morali imeti nocoj v Podgorici, vendar je tekma pod velikim vprašajem.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović celo pravi, da niti vprašaj več ni potreben, ker njegova ekipa nocoj tekme zagotovo ne bo igrala. Beograjčani so tako močno razočarani nad sojenjem na tretjem (in tudi prvem) srečanju, da so se po prespani noči, ko bi morala biti glava treznejša, odločili, da četrte tekme v dvorani Morača a dan ne bodo odigrali.

"Skoraj zagotovo nas nocoj ne bo v dvorani. Ljudje pravijo, da je jutro pametnejše od večera, tako da smo dobro razmislili. V petek je bilo v prvem polčasu še vse v redu, v drugem pa se je vse spremenilo. Najprej so se začele grožnje. In drugo ... Že v polfinalu smo doživeli krajo, v Baru... Ampak, naj povem, da Mornar nima nič s tem. To je nekorektno. Na prvi tekmi z Budućnostjo so nas okradli, saj smo bili očitno boljši tekmec. Mi smo njih gosposko sprejeli v Beogradu, vsi pa vidite, kako so oni nas pričakali. Nikoli še nisem doživel večjega sovraštva, kot tukaj v Podgorici. Kako je mogoče, da smo pravzaprav isti narod, pa nas oni tako sovražijo. Nikakor se ne znajo obnašati športno," je kar vsepovprek streljal Čović, ki se je konkretno dotaknil tudi Iztoka Remsa, ki je v tem tekmovanju odgovoren za sojenje in tudi delegira sodnike. S tem ima Čović veliko težav in s prstom sum krivde vali tudi na izkušenega slovenskega nekdanjega sodnika in generalnega sekretarja KZS.

rems
Iztok Rems


V Podgorici ravnokar poteka sestanek z Remsom.

Alfa in omega Crvene zvezde se je dotaknil tudi slovenskega sodnika Damirja Javora, ki je delil pravico na včerajšnji tekmi in s katerim imajo Beograjčani že od prej težave. "Javor je človek, ki kar naprej spreminja svoja stališča. On je največja težava evrolige, ker ne ve, kaj sodi in kako sodi. Niti enkrat si ni ogledal ponovljenega posnetka, obenem pa je naredil ogromno napak. Na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Podgorici nas je 'napolnil' z osebnimi napakami. Naj ga bo sram in da se le ne bi kje srečali. Ne vem, kako je sploh lahko zaspal po tekmi. Sodnik Majkić je želel gledati posnetke, vendar sta bila Javor in Hordov proti."

javor
Damir Javor


Posebna tema je dvorana Morača in obisk v njej. Po podatkih je bilo na tekmi 6000 gledalcev, kapaciteta objekta pa je za 2000 manjši. "Kako lahko v litrsko steklenico spraviš dva litra vode? Ni mi jasno, kako bi lahko Budućnost v tej dvorani igrala tekme evrolige. Seveda, lahko v dvorano spravijo tudi 10.000 gledalcev. Pa saj ni pomembno, če je na tribunah le 4000 sedežev. Naj se malo umirijo in naj jih bo sram. To je bilo barbarsko obnašanje. Prišli so v položaj, ko nam lahko nekaj ukradejo. Gre tudi za napad Črnogorcev in sploh me ne zanima, ali so bili pijani ali ne. Dejstvo je, da Crvena zvezda v tem tekmovanju ne uživa poštenega sojenja in to velja za celo sezono. To vse počne Bokan (predsednik Budućnosti, op. p.) s skupino ljudi."

varvari
aba

Članki iz rubrike