Angeli Dobra karma

Kako pisati angelom, da nas bodo (u)slišali?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

anezi Njena.si

Atraktivno Anezi zavrnili na izboru pesmi za ...

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

ku
ku
1 14.04.2018 10:51:17

Rado Trifunović: Turki so dobili preveč, slovenska nagrada bi morala biti primerljiva s srbsko

www.alesfevzer.com
Enega največjih, če ne celo največji uspeh slovenskega športa v zgodovini države smo uspeli umazati, je včeraj na kanalu Planet TV dejal predsednik vlade Miro Cerar. Zaplet je prav zares nepotreben ali kar sramoten, vendar kdo je tisti, ki nosi največjo krivdo, da je do tega sploh prišlo.

Reprezentanti so povedali svoje mnenje, tudi predsednik zveze v današnjem pogovoru za naš medij, spregovoril pa je še selektor reprezentance Rado Trifunović, ki je na evropskem prvenstvu opravljal delo pomočnika. Za Sportal je brez zavor in odkrito pojasnil, kako so se stvari odvijale, sodbo o največjem krivcu pa si ustvarite sami.

"Kar berem in spremljam, je vse skupaj napačno predstavljeno. Eden od novinarjev je zadnjič rekel, ali štiri tisoč bruto ni dovolj za vas košarkarje. Nekaj takega. Normalno je, da si ljudje, ko slišijo znesek, mislijo, ali jim res ni dovolj teh štiri tisoč. Saj že tako ali tako služijo denar. To ni bistvo. Ministrica je takoj stopila v bran in dejala, da so denar že nakazali, vse je res. A je bilo vse vodstvo zveze z igralci dogovorjeno, da jim takrat še ne bodo ničesar izplačevali, ker bodo poskušali še kaj dobiti, nato pa bodo vse nakazali v enem kosu. Igralci so se strinjali s tem. Tega denarja ni nihče zapravil," je razlagal Trifunović in dodal, da če država nima denarja, ga pač nima. "Lepo je, da smo dobili Bloudkovo nagrado in da igralce nekaj čaka za pokojnino."

trifunovic 2
www.alesfevzer.com


"Vsi vemo, da so Srbi dobili 20 in Španci 30 tisoč evrov. Zanimivo je to: vsi nas vedno primerjajo s temi reprezentancami, ko igramo proti njim. Moramo jih premagati, se sliši. Ko je treba dobiti nagrado, nas nihče ne primerja z njimi. Takrat je Slovenija majhna država. Zakaj bi imela Srbija več denarja? Potem bodimo realno primerljivi povsod. Ne le na parketu. Ne vem, ali je kje pisalo, kaj so Turki dobili, ko so bili drugi na svetovnem prvenstvu. Vsak v reprezentanci je dobil milijon evrov, poleg tega stanovanje v Istanbulu in avto do 100 tisoč evrov. To je zame preveč in je že merjene moči, koliko je kdo sposoben. Kar hočem povedati, je, da bi moralo biti primerljivo s Srbijo."

Veliko prahu so dvignili tudi igralci s svojim načinom komuniciranja. "Težko odgovorim na to vprašanje, ker socialnih omrežij ne uporabljam. Povedo mi, kaj so pisali. Socialna omrežja so ravno zato, da poveš svoje mnenje. Zdaj so zunaj reprezentance in delajo, kar jim klub dovoli. Tudi njihova možnost je, da napišejo karkoli. Če bi bili zdaj pod okriljem reprezentance, bi se z njimi dogovorili, kako se odločati pri teh stvareh. Zato tudi ne morem ocenjevati. Vem le, da je bil Prepelič zelo aktiven na Twitterju"

Reprezetanco torej čaka 67 tisoč evrov. "Zveza poskuša dobiti še več. Ali bomo dobili od države še kaj? Verjetno ne. Rašo Nesterović in predsednik Matej Erjavec poskušata pridobiti sredstva prek sponzorjev," je končal selektor.

  • Celoten pogovor z Radom Trifunovićem si lahko preberete TUKAJ.

Članki iz rubrike