Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.12.2015 11:47:14
Deli članek:

Rondova žrtev: Ponosen sem, da sem gej

Reuters

V ligi NBA odmeva incident, ki se je zgodil na začetku decembra.

Vodstvo lige NBA je v ponedeljek kaznovalo organizatorja igre Sacramento Kings Rajona Ronda s plačilom kazni v višini 86.300 dolarjev (78.251 evrov), zvezdnik je moral izpustiti tudi torkovo tekmo s Houston Rockets. Rondo si je prislužil kazen zaradi homofobnih izjav na račun košarkarskega sodnika Billa Kennedyja.

Incident se je zgodil na tekmi, ki sta jo tretjega decembra ekipi Sacramento Kings in Boston Celtics odigrali v Ciudad de Mexico. Rondo je bil na tekmi izključen, namesto da bi odšel z igrišča, pa se je verbalno lotil sodnika Kennedyja, za katerega je očitno vedel, da je homoseksualec.

SPOROČILO MLADIM
Z izrekom Rondove kazni je sovpadalo priznanje dolgoletnega sodnika. Slednji je v pogovoru za Yahoo Sports dejal, da se ničesar ne sramuje.

"Sem ponosen, da sem NBA sodnik in sem ponosen, da sem gej. Sledim korakom drugih, ki so se samoidentificirali (kot homoseksualci, op. a.) v upanju, da bo to poslalo sporočilo mladim moškim in ženskam v športu. Nikomur ne smejo dovoliti, da bi se zaradi njih počutili osramočeno zaradi tega, kar so," je dejal Kennedy, ki v najmočnejši ligi na svetu sodi že 18 let.

RONDO PRIZNAL NAPAKO
Sodnika je z izjavo za javnost podprl tudi komisar lige Adam Silver. Vodstvo Sacramenta se je od izjav Ronda ogradilo, sam košarkar pa je na Twitterju zapisal, da so ga premagala čustva in da sam ni homofob.