Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
15.12.2015 13:49:58
Deli članek:

Mama ubitega košarkarja ob obletnici znova sprašuje: Zakaj? (video)

Reuters

Petnajst let je že minilo od smrti košarkarja Partizana Harisa Brkića, ki je bil ustreljen.

Bilo je 12. decembra 2000, ko se Haris Brkić ni najbolje počutil in je trenerja prosil, če lahko predčasno zapusti trening. Ko je na parkirišču pred dvorano Pionir odklepal avto, je nekdo vanj izstrelil dva naboja. Čez dobra dva dni je v bolnišnici podlegel poškodbam.

Kdo in zakaj je ubil Brkića, se tudi danes sprašujejo vsi, ki so ga poznali ali ga videli igrati. "Nikomur se ni zameril, nikomur rekel žal besede, bil je super fant," je o njem pred leti govoril Igor Rakočević, s katerim sta bila soigralca v Budućnosti.

Brkić je košarko začel igrati v Bosni iz Sarajeva, kjer je bil rojen, nato pa se ob začetku vojne preselil v Beograd k Partizanu, za katerega je igral večji del kariere, vmes je bil še posojen čačanskemu Borcu.

Bil je odličen košarkar, občasni reprezentant takratne Jugoslavije, najbolj znan po svojem "podaljšanem" koraku, s katerim je pogosto prelisičil tekmece. Njegovega morilca nikoli niso našli. "Zakaj? Človeka, ki je vzel življenje mojemu sinu, želim le vprašati, zakaj? Ali bo kaznovan, me niti ne zanima več. Harisa ni več in nič mi ga ne more vrniti, ne izgubljam pa upanja, da bo morilec ujet," pravi mama Radmila.

Slednji je smrt sina uničila življenje. "Moje življenje je razdeljeno na dva dela. Tistega 15. decembra je bila narejena črta in od takrat dalje obstaja zgolj praznina. Najtežje mi je prav takrat, ko se približuje obletnica uboja. Takrat se vrnejo spomini."